Simon Keizer protesteert tegen Zwarte Piet
BNers

Superfan Iris kapot na stoppen Nick en Simon: ‘Heb nog wel 2 tattoos”

Gisteren werd bekend dat Nick Schilder en Simon Keizer niet verdergaan als muzikaal duo. Vanaf het voorjaar in 2023 gaan ze beiden hun eigen weg. Voor sommige mensen is het naderende afscheid een klap in hun gezicht. Superfan IrisHirdes is een van hen.

”Ja, echt ruk”, aldus Iris die naar eigen zeggen overvallen werd door het nieuws dat haar helden er echt mee stoppen. ”Ik ben fan vanaf ik 7 jaar oud ben. Ik ben nu 21. Ik heb steeds gehoopt dat het niet waar zou zijn. Ik had het een stuk fijner gevonden als ze het eerder hadden aangekondigd.”

Superfan Iris kapot na stoppen Nick en Simon: 'Ben al fan sinds mijn 7e''

Iris heeft kaartjes voor het, in een paar uur uitverkochte, afscheidsconcert op 10 april kunnen bemachtigen. “Ik ben vanochtend meteen met mijn moeder achter de computer gaan zitten. Het is gelukt ik sta in de golden circle. Dat Iris fan van het eerste uur is, is wel duidelijk. “Ik ga het komende half jaar nog drie keer naar hun theatershow. Ik ben inmiddels al vijf keer geweest.”

Paniekaanvallen

Nick en Simon zijn niet zomaar twee mensen voor Iris, maar slepen haar door moeilijke tijden. “Ik heb paniekaanvallen. Als ik naar de concerten ga of in hun bijzijn ben, heb ik dat niet. Mijn favoriete nummer is ‘Kijk omhoog’. Het is een hele goede reminder voor alle mindere dagen dat het allemaal wel weer goed komt.”

Twee tattoos

Iris zal Nick en Simon nooit vergeten. Dat komt onder meer door de twee tattoos die ze op haar lichaam heeft laten zetten. Een van de tattoos is: Zing je eigen lied het is de mooiste melodie. Ook heeft ze de melodie in noten van de zin: ‘deze wolk drijft snel voorbij’.

Wel prettig is dat Iris binnenkort naar nog meer concerten kan gaan. Nu de artiesten allebei solo gaan, worden er dubbel zoveel concerten georganiseerd.