imgonline com ua twotoone fwq12lsrRNF
Entertainment

Wendy van Dijk genadeloos onderuit gehaald door NPO-ster – ‘gewoon zó nep!’

Bekende Nederlanders van de commerciële omroep worden wel vaker beticht van nepheid. Dit keer is het de beurt aan Wendy van Dijk. Tim den Besten noemt de presentatrice in het bijzonder als er gevraagd wordt naar ‘neppe mensen’ in de mediawereld.

Een rol spelen

zo zegt den Besten dat hij totaal niet kan tegen mensen die een rol spelen. Dan heeft hij het in het bijzonder over mensen in Hilversum. Er wordt tijdens het gastcollege Uitgelicht aan hem gevraagd of hij zich niet ontzettend ergert tijdens zijn werk voor de televisie.

De dame uit het publiek zei het volgende tegen de NPO-ster: “Je vertelde net dat je best wel slecht tegen neppe mensen kan, maar in de mediawereld is niet iedereen helemaal zichzelf. Hoe vind je dat om met dat soort mensen heel veel te moeten samenwerken? Irriteer je je niet helemaal kapot?”

https://youtu.be/WovpcseIySE

Nikkie Plessen, Yolanthe Cabau of Wendy van Dijk

Tim antwoordde daar als volgt op “Nee, maar dat is dus niet. Kijk, ik zit in een soort. De VPRO is zeg maar niet ‘de media’. Ik zit sowieso bij de publieke omroep en daar vind ik dat al anders. Bij ‘neppe mediawereld’ denk ik dus aan Nikkie Plessen of aan Yolanthe of aan Wendy van Dijk, maar die zie ik nooit. Die ken ik niet.”

Volgens Tim werken er veel minder neppe mensen bij de VPRO. Het is echter wel de vraag of Tim überhaupt objectief kan oordelen, aangezien hij zelf voor die omroep werkt. Hij zegt hierover: “Ik vind juist het hoekje waar ik in zit… Dat zijn hele leuke, normale mensen die niet nep zijn. Ja, nee, ik snap wel de vraag, maar dat is totaal niet hoe ik het ervaar eigenlijk.”

Sterker nog, Tim had zo’n hekel aan Yolanthe dat hij zelfs een haatfilm over haar heeft gemaakt: “Ik had echt gewoon een hekel aan haar. Ik vond haar zó stom. Ik kan niet zo goed tegen nepheid. Nikkie Plessen, Mark Rutte of de koning? Ughh! Het is allemaal toneel. Laat iets van jezelf zien, stel je kwetsbaar op. Laat iets van een mens zien!”