Aangeslagen Wesley Sneijder is 'diep bedroefd' en reageert

BNers
door Roland
donderdag, 11 juli 2024 om 19:12
wesley sneijder
Wesley Sneijder, oud-topvoetballer, wordt genoemd in een enorme Turkse drugs- en witwaszaak. Sneijder is aandeelhouder van een bedrijf waarmee miljoenen euro's witgewassen zouden zijn. Via Instagram laat Wesley emotioneel van zich horen.

Camanchero

Turkse media noemen Sneijder als partner in vastgoedbedrijf Econ dat betrokken zou zijn bij witwaspraktijken van de topman van een criminele organisatie.
Dat gaat om de bende Comanchero, die vorig jaar in Istanbul werd opgerold. Comanchero is een van oorsprong Australische motorbende, die zich bezighield met het produceren en verhandelen van drugs. Ook zouden zij er witwaspraktijken op houden.
Turkse media claimen een rapport van Masak, de Turkse versie van de FIOD, in handen te hebben. Volgens een bron bij de onderzoekers wordt er ook onderzoek gedaan naar Wesley Sneijder.

'Slachtoffer

Volgens Wesley Sneijder heeft hij inderdaad aandelen. Die heeft hij naar eigen zeggen 'een jaar of acht' geleden gekocht.
''Het was een constructiebedrijf dat een paar torens zou bouwen. Het bedrijf was van mijn buurman. Ik heb een bedrag van ongeveer 1,8 of 1,9 miljoen geïnvesteerd en in ruil daarvoor heb ik 15 procent van de aandelen'', zo bezweert Sneijder.
De oud-voetballer vertelt tegen RTL Nieuws nooit iets afgeweten te hebben van criminele praktijken. De torens zijn er ook nooit gekomen. ''Ik heb nooit meer iets gezien van mijn investeringen. Ik ben juist slachtoffer'', aldus Wesley.
Op Instagram heeft hij een soort statement geplaatst in het Turks. Hierin laat hij weten 'diep bedroefd' te zijn.
"Het nieuws dat sinds de ochtenduren over mij verspreid werd in verschillende media, vooral Turkse media, geeft niet de waarheid weer. Ik ben diep bedroefd over de verspreiding van dit nieuws in Turkije, mijn tweede thuis."

NET BINNEN

freriks

De Slimste Mens-kijkers klaar met één deelnemer

jul 23, 21:49

Toekomstig De slimste mens-presentator Herman van der Zandt is dit seizoen kandidaat van deze populaire televisiequiz. Herman was vanavond ook weer te zien, net als Fay Lovsky. De zangeres is echter n...

martien

'Martien heeft een nieuwe vriend en dat is een hele bekende'

jul 23, 19:23

De roddelbladen en gerenommeerde nieuwswebsites koppen allemaal dat Martien Meiland openheid van zaken geeft over een 'geheime relatie'. Andere websites schrijven dat de realityster nu eindelijk een v...

hermanberghuis

Wie kent Herman uit Idols nog? Zo ziet hij er nu uit

jul 23, 19:16

Bijna iedereen kent Herman Berghuis uit Idols wel. Hij werd beroemd in Nederland door zijn deelname aan Idols in 2003, maar is inmiddels uit de spotlights verdwenen. Wij hebben voor je uitgezocht hoe...

carlo

Vader Carlo Boszhard met spoed opgenomen

jul 23, 19:03

Carlo Boszhard, die het afgelopen seizoen van Married At First Sight presenteerde, heeft schokkend nieuws gedeeld. In zijn column voor Televizier schrijft hij dat zijn vader in het ziekenhuis ligt en...