EBU geeft eindelijk opheldering over diskwalificatie Joost Klein, AVROTROS laaiend

BNers
door Roland
zondag, 19 mei 2024 om 11:10
gover meit en joost klein
De EBU (European Broadcasting Union) heeft weer iets meer losgelaten over het diskwalificeren van Joost Klein bij Eurovisie. En dat maakt de tongen los. De AVROTROS is laaiend en is voornemens om bezwaar in te dienen.

Joost Klein Eurovisie

Het lijkt al veel langer geleden, maar exact acht dagen geleden had Joost Klein ons land de overwinning bij het songfestival moeten bezorgen.
Helaas gebeurde dat niet, omdat de Europapa-Fries gediskwalificeerd werd. Dit nadat er een incident gebeurd zou zijn met een cameravrouw. De AVROTROS sprak van een dreigende beweging, maar volgens de EBU is hier meer gebeurd. Wat exact, laten ze in het midden omdat de zaak inmiddels is doorgestuurd naar justitie. En dus moeten we afwachten.

Diskwalificatie

RTL Boulevard heeft inmiddels stukken ingezien uit het reglement van de EBU. En daar staat een passage in, die duidelijk voorschrijft dat een diskwalificatie permanent is.
Het is te allen tijde bindend en kan niet worden teruggedraaid. Nadat Klein gediskwalificeerd werd, was dat op geen enkele wijze meer terug te draaien.
Wat wel mogelijk is, is een gesprek tussen een betrokken land en de organisatie (EBU). Maar dat is het dan. De AVROTROS is het niet eens met deze regel, en tekent bezwaar aan.

Baas beslist alleen

Maar er is meer, want uit de stukken komt ook naar voren dat de grote baas van Eurovisie, Martin Österdahl, in zijn eentje beslissingen te nemen.
Hij hoeft daarvoor met niemand iets te overleggen en kan op eigen houtje bepalen of iemand gediswalificeerd wordt.
Of hij dat ook daadwerkelijk heeft gedaan is onduidelijk. Volgens de Zweedse krant Aftonbladet maakt melding van tenminste 15 (!) andere betrokken vertegenwoordigers die gewild zouden hebben dat Joost zou vertrekken.
Met andere woorden: De AVROTROS en Joost Klein hebben geen poot om op te staan en zullen het besluit toch gewoon moeten accepteren.

NET BINNEN

memphis depay

Memphis laat van zich horen na kritiek en maakt het nog erger

jun 22, 20:49

Memphis Depay is momenteel de meest besproken speler van het Nederlands Elftal. Niet omdat hij het nu zo fantastisch doet, maar omdat Oranje met een mannetje minder lijkt te spelen als hij meedoet. Me...

ioann mark kuznietsov q1ncovsaloc unsplash

Beroemde acteur uit populaire serie (56) plotseling overleden

jun 22, 20:25

Zeer verdrietig nieuws op deze zaterdagavond. Zojuist is bekendgeworden door acteur Taylor Wily plots is overleden. De 56-jarige Amerikaan maakte niet alleen furore op het witte doek, maar werd ook be...

sylvie meis

Sylvie Meis heeft een nieuw liefje (33) en dat is een hele bekende miljonair

jun 22, 18:36

Mannenverslinder Sylvie Meis heeft een nieuwe vriend en die werkt niet achter de kassa bij de Aldi. Nee, het zou volgens de Telegraaf gaan om een hele bekende miljonair. Iemand die vermoedelijk meer g...

memphis

Depay vertelt wat hij van zijn eigen prestatie vond: ''Die man is niet goed snik''

jun 22, 11:47

Memphis Depay speelde gisteren een belabberde wedstrijd tegen Frankrijk. Voetbal International gaf hem de allerslechtste beoordeling van alle spelers. Met een 4 als rapportcijfer kwam hij er nog goed...