Peter Gillis ontslaat Mark, Ruud en Inge op staande voet

BNers
door Roland
zaterdag, 23 december 2023 om 10:30
mark2
Peter Gillis probeert momenteel te redden van wat er te redden valt. De miljonair is zo wanhopig, dat hij nu heeft besloten zijn kinderen te ontslaan. Mark en Ruud en dochter Inge zitten niet meer in het bestuur van de Belgische parken. Peter is nu als enige verantwoordelijk.

Structuur

Dat komt naar voren uit stukken die het Belgische Staatsblad afgelopen woensdag heeft gepubliceerd. Gillis is eigenaar van vijf naamloze vennootschappen bij onze zuiderburen, en heeft een besloten vennootschap. Hier heeft hij besloten aansprakelijkheid.
Binnen de eerstgenoemde categorie vallen de Oostappen Groep NV, de vier parken Hengelhoef, Blauwe Meer, Parelstrand en de Expo Houthalen. De overdekte markt Kelchterhoef betreft een bv (besloten vennootschap.

Grote paniek

Waarom Peter zijn kinderen halsoverkop de deur heeft gewezen, is nog niet duidelijk. Gillis wilde gisteren niet reageren. De kans bestaat dat hij Mark, Ruud en Inge uit de wind wil houden, nu hij grote problemen heeft met autoriteiten en zijn imperium met de dag verder afbrokkelt.
Wat verder nog opvalt in de stukken is dat Peter benoemd is tot 'niet statutair bestuurder'. En dat doet hij niet zomaar. Een juridisch specialist laat aan het Algemeen Dagblad weten dat het dan een stuk lastiger is om hem aansprakelijk te stellen. In Nederland is deze werkwijze verre van gebruikelijk. Het heeft er alle schijn van dat Peter paniekvoetbal aan het spelen is.
De structuur bij zijn bedrijven in Nederland zit anders in elkaar. Onder meer bij de Oostappen Groep alsmede Prinsenmeer en De Berckt is en blijft Peter Gillis de enige bestuurder. Zijn kinderen hebben hier ook nooit een bestuursfunctie bekleed.

NET BINNEN

memphis depay

Memphis laat van zich horen na kritiek en maakt het nog erger

jun 22, 20:49

Memphis Depay is momenteel de meest besproken speler van het Nederlands Elftal. Niet omdat hij het nu zo fantastisch doet, maar omdat Oranje met een mannetje minder lijkt te spelen als hij meedoet. Me...

ioann mark kuznietsov q1ncovsaloc unsplash

Beroemde acteur uit populaire serie (56) plotseling overleden

jun 22, 20:25

Zeer verdrietig nieuws op deze zaterdagavond. Zojuist is bekendgeworden door acteur Taylor Wily plots is overleden. De 56-jarige Amerikaan maakte niet alleen furore op het witte doek, maar werd ook be...

sylvie meis

Sylvie Meis heeft een nieuw liefje (33) en dat is een hele bekende miljonair

jun 22, 18:36

Mannenverslinder Sylvie Meis heeft een nieuwe vriend en die werkt niet achter de kassa bij de Aldi. Nee, het zou volgens de Telegraaf gaan om een hele bekende miljonair. Iemand die vermoedelijk meer g...

memphis

Depay vertelt wat hij van zijn eigen prestatie vond: ''Die man is niet goed snik''

jun 22, 11:47

Memphis Depay speelde gisteren een belabberde wedstrijd tegen Frankrijk. Voetbal International gaf hem de allerslechtste beoordeling van alle spelers. Met een 4 als rapportcijfer kwam hij er nog goed...