Werknemers doen anoniem hun verhaal over Peter Gillis - "angst richting Peter."

BNers
doorshowbladmaandag, 13 juni 2022 at 6:39
Werknemers doen anoniem hun verhaal over Peter Gillis - "angst richting Peter."
Tv-persoonlijkheid en eigenaar van vakantieparken Peter Gillis ligt voor de zoveelste keer onder vuur. Afgelopen weekend publiceerde het AD een nieuw artikel waarin werknemers van Gillis vernietigend uithalen en anoniem hun verhaal vertellen over de praktijken die zich afspelen met Gillis als werknemer.

Vergunningen criminele doeleinden

Zo zou Peter regelmatig de regels overtreden en misbruik maken van vergunningen voor criminele doeleinden. Ook zou er volgens hen een onderzoek lopen naar Peter. De journalist die het verhaal schreef vertelt in een interview met Shownieuws:
"We hebben een stuk of dertig mensen gesproken en we merkten toch ook dat mensen heel terughoudend waren. Dat had mede te maken met dat zij een bepaalde angst voelen richting Peter." Dit kwam volgens hem door bepaalde opmerkingen die hij maakte tegenover zijn werknemers. Deze zouden als intimideren worden ervaren:
"Dat had dan te maken met kleine opmerkingen als: als hem iets geflikt werd, dat hij dan zei: 'Daar heb ik wel mijn mannetjes voor.'" Peter zelf ontkent alle aantijgingen. In een reactie tegen Shownieuws zei hij: "Nou, mannetjes rondlopen? Zoals je ziet jongen, zal ik altijd alleen zijn. (...) Ben mans zat zelf."

Aantijgingen Peter Gillis

Dit is overigens niet de eerste keer dat in Gillis het middelpunt van de aandacht staat omtrent de praktijken in zijn vakantieparken. Zo verscheen er onlangs nog een artikel waarin werd gezegd dat Gillis zijn vergunningen dreigt te verliezen. Hoe het verder gaat na vandaag, zal moeten blijken. We houden je op de hoogte.
0 Reacties