Cameravrouw heeft ander verhaal over gebeurtenis met Joost: ''Dit klopt niet''

Entertainment
door Roland
zondag, 12 mei 2024 om 00:15
joost klein
De cameravrouw die 'slachtoffer' is geworden van Joost Klein herkent zich niet in de verklaring die door de AVROTROS naar buiten is gebracht over het voorval. Dat laat de grote baas van de EBU weten aan de Zweedse radiozender Sveriges Radio.

Verklaring AVROTROS

AVROTROS kwam gisteren met een verklaring over de diskwalificatie van Joost Klein. Het kwam erop neer dat de cameravrouw Joost tegen de regels in filmde.
Klein zou herhaaldelijk gevraagd hebben om hiermee te stoppen. De cameravrouw, een medewerkster van de EBU (European Broadcasting Union), zou dit verzoek in de wind hebben geslagen en zijn doorgegaan met hem filmen. Daarop zou Joost een 'dreigende beweging' hebben gemaakt richting de camera. En dus niet richting haar.

Diskwalificatie

De vrouw voelde zich bedreigd en stapte naar de politie, waar ze een aanklacht heeft ingediend tegen Joost. Haar werkgever, de EBU, besloot Joost te schorsen.
Die schorsing werd na een politieverhoor omgezet naar een diskwalificatie. Dit zorgde voor veel onbegrip bij heel veel mensen.
Cornald Maas haalde verwoestend uit in de richting van de EBU. Meerdere artiesten maakten statements, en ook online ging het flink los. Voordat het Songfestival begon, scandeerde een groot deel van het publiek uit volle borst Europapa.

Reactie EBU

Noel Curran, directeur-generaal van de organisatie, verklaart nu tegen Sverigens Radio dat de cameravrouw een heel ander verhaal heeft dan wat de AVROTROS naar buiten heeft gebracht. En dan wil iedereen natuurlijk weten wat dat verhaal is.
Maar daar wil Curran helaas 'niets over kwijt'. We vermoeden dat dit de komende uren/dagen nog wel uit zal gaan lekken. Dan weet jij het als eerst.

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...