Joost Klein reageert voor het eerst, verkeert in shock

Entertainment
door Roland
zaterdag, 11 mei 2024 om 21:04
joost klein
Joost Klein doet vanavond niet mee aan het Eurovisie Songfestival. Dat was natuurlijk al duidelijk, maar tot dusver had de artiest nog niets van zich laten horen. Daar is nu verandering in gekomen. Hij reageert niet direct, maar Cornald Maas heeft hem gesproken.

In shock

Volgens Maas, die op X stevig uithaalt naar de EBU, had Joost een diskwalificatie niet zien aankomen. Hij had veel zin om op te treden.
''Iedereen was totally in shock toen vanochtend bleek dat de EBU toch de beslissing niet wilde terugdraaien.'' Waar de Europapa-Fries zich momenteel begeeft is niet bekend. Wel is duidelijk dat er enorme ophef door de muziekwereld gaat.
Meerdere landen hebben opgeroepen om Joost een hart onder de riem te steken. De Albanese inzending, die de finale niet haalde, riep hiertoe openlijk op via X.

EBU pakt vlaggen af

Uit de verklaring van AVROTROS is naar voren gekomen dat er iets is gebeurd dat eigenlijk geen naam mag hebben. Joost liep afgelopen donderdag na zijn optreden van het podium en mocht niet gefilmd worden. Een medewerker deed dat vervolgens toch.
Toen Joost herhaaldelijk vroeg om daarmee te stoppen, ging de cameravrouw gewoon door. Joost zou daarop een 'dreigende beweging' naar de camera hebben gemaakt. Hij heeft niemand aangeraakt. De vrouw is echter naar de politie gestapt.
Agenten hebben Joost, de bewuste vrouw en getuigen vervolgens gehoord. Na het politieonderzoek besloot EBU om Joost te diskwalificeren.
Zwaar overdreven, zo vinden AVROTROS, NPO, en eigenlijk iedereen. Zojuist werd ook nog bekend dat de EBU een Joost-vlag van een bezoeker heeft afgepakt.

Poll

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...