Eurovisie schorst Joost Klein: Dit is wat we nu weten

BNers
door Roland
vrijdag, 10 mei 2024 om 16:43
joost klein
Het ziet er niet goed uit voor Joost Klein. De Nederlander is door de organisatie van Eurovisie tot nadere orde geschorst. De EBU heeft een korte verklaring naar buiten gebracht, maar wil nog niet vertellen wat de reden is van de schorsing.

Joost Klein geschorst

Joost is per direct geschorst. Hij is uitgesloten van repetities die vandaag plaatsvonden. Wat er gebeurd is, is nog niet bekendgemaakt.
Er wordt echter volop gespeculeerd. Meerdere bronnen melden dat het te maken heeft met het feit dat Joost zich gisteren misdragen zou hebben. Hij zou zijn Israëlische collega Eden Golan (20) 'geprovoceerd' hebben.
Of dat echt zo is, is (nog) niet bevestigd. Gisteren gedroeg Joost zich eigenaardig op de persconferentie. Toen Golan de vraag kreeg of ze erover had nagedacht dat haar aanwezigheid een veiligheidsrisico vormt voor de andere deelnemers, onderbrak Joost haar.
Golan kreeg te horen dat ze deze vraag niet hoefde te beantwoorden, waarop Joost met stemverheffing vroeg waarom dat niet hoefde. Dat moment kun je hieronder zien:

Diskwalificatie?

Joost, die een spetterend optreden verzorgde, lijkt er rekening mee te moeten houden dat zijn droom in duigen valt. De schorsing heeft namelijk gevolgen.
Tijdens de generale repetitie van vanavond, worden de jurypunten vergeven. Als hij niet mag optreden, mist hij deze dus.

Geen reactie

Het Nederlandse kamp wil nergens op reageren. Ook de AVROTros wil niets zeggen. De organisatie EBU doet onderzoek naar het gebeuren. Zodra er meer duidelijk is, laten we dat weten.

Als Joost Klein inderdaad gediskwalificeerd wordt wegens zijn opmerking tijdens de persconferentie, snap ik dat wel. Hij ondermijnt de EBU, dat moet je gewoon niet doen. Beetje overtrokken, zeker. Maar begrijpelijk

7
Reply

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...