Enorme doorbraak in de zaak tegen Joost Klein

Entertainment
door Roland
dinsdag, 28 mei 2024 om 20:05
joost klein
Er zijn nieuwe ontwikkelingen rondom de zaak van Joost Klein. De artiest eist via zijn advocaat dat er in Nederland nieuwe getuigen worden verhoord in het onderzoek naar de 'bedreiging' van de cameravrouw tijdens het Songfestival.

Getuigen

Dat meldt de Zweedse krant Expressen. Het nieuws is inmiddels bevestigd door de officier van justitie Fredrik Jönsson.
Dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Justitie zal namelijk een Europees onderzoeksbevel moeten aanvragen en dat kan aardig wat tijd in beslag nemen. Jönsson kan niet zeggen hoe lang het gaat duren en op wanneer de getuigen dan eventueel gehoord kunnen worden.
Feit is wel dat pas na de getuigenverklaringen besloten kan worden of Joost Klein vervolgd gaat worden. Of hij in juni voor moet komen, is dus inmiddels onzeker.

Aangifte tegen Joost

De advocaat van Joost, Jan-Åke Fält, kan niet reageren op het nieuws. Hij meldt het ANP dat hij hoop op korte termijn met een verklaring te komen.
Zoals bekend werd Klein vlak voor de finale van het Eurovisie Songfestival gediskwalificeerd nadat er iets was voorgevallen met een cameravrouw. Die heeft uiteindelijk toch aangifte gedaan van bedreiging. Maar wat hier exact is gebeurd, is niet duidelijk.
Volgens de AVROTROS zou Joost een 'dreigende beweging' hebben gemaakt naar de vrouw. De EBU stelt dat de vrouw een andere lezing van de feiten heeft.
Afgelopen week liet de grote baas van het Songfestival weten dat de EBU naar zijn mening correct gehandeld had door Joost te diskwalificeren.

Vrijspraak?

Advocaat Fält liet eerder weten dat er een voorlopige procesdatum was vastgesteld voor begin juni. Ook stelde hij dat Klein zich niet schuldig heeft gemaakt aan bedreiging. Hij acht de kans op vrijspraak erg groot.

Poll

NET BINNEN

memphis depay

Memphis laat van zich horen na kritiek en maakt het nog erger

jun 22, 20:49

Memphis Depay is momenteel de meest besproken speler van het Nederlands Elftal. Niet omdat hij het nu zo fantastisch doet, maar omdat Oranje met een mannetje minder lijkt te spelen als hij meedoet. Me...

ioann mark kuznietsov q1ncovsaloc unsplash

Beroemde acteur uit populaire serie (56) plotseling overleden

jun 22, 20:25

Zeer verdrietig nieuws op deze zaterdagavond. Zojuist is bekendgeworden door acteur Taylor Wily plots is overleden. De 56-jarige Amerikaan maakte niet alleen furore op het witte doek, maar werd ook be...

sylvie meis

Sylvie Meis heeft een nieuw liefje (33) en dat is een hele bekende miljonair

jun 22, 18:36

Mannenverslinder Sylvie Meis heeft een nieuwe vriend en die werkt niet achter de kassa bij de Aldi. Nee, het zou volgens de Telegraaf gaan om een hele bekende miljonair. Iemand die vermoedelijk meer g...

memphis

Depay vertelt wat hij van zijn eigen prestatie vond: ''Die man is niet goed snik''

jun 22, 11:47

Memphis Depay speelde gisteren een belabberde wedstrijd tegen Frankrijk. Voetbal International gaf hem de allerslechtste beoordeling van alle spelers. Met een 4 als rapportcijfer kwam hij er nog goed...