Talpa moet hard ingrijpen: 'Johan Derksen per direct van televisie af'

Entertainment
door Roland
woensdag, 11 oktober 2023 om 13:39
johan
Als het aan Ronny Naftaniel ligt, wordt Johan Derksen van de televisie gehaald. De oud-directeur van het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) heeft contact opgenomen met Talpa per e-mail. Hierin verzoekt hij Talpa over te gaan tot maatregelen.

Derksen van de buis!

Naftaniel wil dat de samenwerking met Derksen per direct wordt gestopt, of dat Derksen een verbod krijgt om het over andere dingen te hebben dan sport. Tegen het ANP vertelt Naftaniel dat hij televisiedirecteur Frans Klein heeft gemaild.
ronny
Die moet van Ronny afstand doen van de uitspraken van Derksen. De bejaarde voetbalanalist die zich overal mee bemoeit, zei afgelopen maandag dat Israël 'wel een beetje zelf gevraagd had' om de aanval van Hamas op Israël.
Letterlijk zei Derksen: "Ik vind dat we slaafs achter de Joodse gemeenschap aanlopen terwijl er in Nederland ook een hele grote Palestijnse gemeenschap is.
"Natuurlijk is het erg, maar we moeten ook niet vergeten dat de Joden er wel een beetje om gevraagd hebben, want die Palestijnen zijn echt als honden behandeld."

Kritiek

Dat kwam Derksen op flinke kritiek te staan. Inmiddels is duidelijk dat Hamas-strijders onder meer veel baby's hebben onthoofd. Weerzinwekkend.
Derksen heeft gisteren gereageerd. Hij stelt dat hij in plaats van Joden, het woord 'Israëlische regering' beter had kunnen gebruiken. Voor de rest bezweert hij volledig achter zijn uitspraken te staan. Dit tot grote woede van Naftaniel.

Terugnemen niet genoeg

''Ik vind dit 'terugnemen', wat Derksen dus sowieso niet doet, onvoldoende. ''De opmerkingen dat de Joden schuldig zijn aan hun eigen ellende zijn diep ingesleten en dragen bij aan antisemitistisch gedachtegoed.''

Kamerleden ook boos

Het is niet alleen Ronny Naftaniel die laaiend is. Een groot gedeelte van de Tweede Kamer eist ook dat Derksen zijn excuses aan gaat bieden. Dat gaat hij overigens niet doen. Johan heeft in het verleden meerdere groepen, zoals Marokkanen, beledigd. Nooit nam hij ergens afstand van.

Poll

NET BINNEN

ruud gullit

Ruud Gullit reageert: dit vindt hij van supporters die zich bruin schminken om op hem te lijken

jun 18, 21:21

In de afgelopen dagen is er veel te doen geweest over een paar Nederlandse voetbalfans die op de tribune zaten tijdens het EK-duel tussen Polen en Nederland. De supporters zaten verkleed als Ruud Gull...

louisa janssen

Louisa Janssen in diepe rouw: ''Plotseling overleden''

jun 18, 20:07

Louisa Janssen verkeert in een zwaar rouwproces. Nadat ze twee jaar geleden haar broertje al verloor, is ze nu wederom een familielid kwijtgeraakt. Haar oom is totaal onverwachts overleden, en op Inst...

reinier

Victor Reinier heeft een nieuwe vriendin, maar die is nog getrouwd

jun 18, 19:20

Victor Reinier lust er wel pap van. De acteur is nog niet officieel uit elkaar met Aimée Kiene, maar volgens Juicechannel zijn de twee al een tijdje niet meer samen. Reinier zou inmiddels een nieuwe v...

pexels toon de vos 11925052 6208447

Weeronline waarschuwt voor overstromingen: Hier gaat het straks gigantisch los

jun 18, 14:19

Vandaag is een kletsnatte dag, waarbij een intensief regengebied over ons land trekt. Naast veel neerslag, gaat het mogelijk ook fel onweren. Het zuidoosten van het land moet zich opmaken voor zwaar n...