Televisiezender toont per ongeluk uitslag Eurovisie: dit land gaat winnen

Entertainment
door Roland
vrijdag, 10 mei 2024 om 9:47
israel
Nederland verkeert in Eurovisie-sfeer. Het optreden van Joost Klein was gisteren een daverend succes en dat was ook goed te merken aan de reacties van het uitzinnige publiek. Ook de mensen thuis waren enorm lovend. In Italië ging het een en ander echter mis. Televisiezender RAI toonde per abuis de resultaten van de thuisstemmers.

Joost Klein gaat hard

Het verbindingsliedje Europapa met geneuzel over open grenzen en de promotie van Europa valt enorm goed bij veel mensen.
Niet eens vanwege de tekst, want zingen is niet de grootste kwaliteit van Joost. Zijn enthousiasme werkt heel aanstekelijk en iedereen deed vrolijk mee. Ook in de persruimte werd er vrolijk op los gehakt. De bookmakers waren er tot ieders verbazing niet bepaald van onder de indruk.
Nederland zakte nog een plek op hun lijst. Wedkantoren denken niet dat Joost gaat winnen. Hij staat nu op de 8e plaats met een winkans van 2 procent. Vrij dramatisch, maar dat hoeft natuurlijk nog niets te zeggen. Dat is inmiddels wel duidelijk geworden.

Italiaanse zender

Het gaat vooral om wat de mensen thuis vinden. En de Italiaanse zender Rai heeft die uitslagen per ongeluk in beeld gebracht tijdens de televisieuitzending.
Dat is helemaal niet de bedoeling, om te voorkomen dat mensen beïnvloed worden. Door de blunder van Rai is duidelijk geworden dat Italianen een grote favoriet hebben. Het hele land heeft massaal, maar dan ook massaal op Israël gestemd.
Maar liefst 39! procent van de stemmen in het Zuid-Europese land zijn naar Eden Golan gegaan, die daarmee de 12 punten van de Italianen krijgen. Op social media wordt opgeroepen om op Israël te stemmen. Niet omdat het nummer nou zo goed is.
Nee, de Italianen zijn helemaal klaar met het tuig dat in heel Europa alles aan het ontregelen is. Ook gisteren werd er in Zweden weer gedemonstreerd. De oproep om massaal op Israël te stemmen, wordt nu inmiddels in andere landen ook overgenomen.

Bookmakers

Israël stond gisteren nog op de tiende plek, maar de bookmakers hebben Eden Golan inmiddels op de tweede plek gezet. Als mensen inderdaad massaal op Israël stemmen, zou het land door die enorme steun gewoon kunnen gaan winnen.
De Italianen vonden de inzending van Joost Klein overigens ook goed. Zeven procent van de thuisstemmers vonden hem de beste, waarmee de 10 punten naar Nederland zouden gaan.

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...