Uitgelekt: dit land gaat Eurovisie winnen en op deze plek eindigt Joost

Entertainment
door Roland
woensdag, 08 mei 2024 om 9:24
esf
Het Songfestival is nog niet eens begonnen, of de winnaar lijkt al bekend. Voorafgaand aan de eerste halve finale gisteren, was Kroatië al de grote favoriet. Na het optreden van gisteren is het al helemaal helder: het land is de gedoodverfde winnaar van Eurovisie 2024.

Kroatië Eurovisie

Gisteren stond de eerste halve finale van het liedjesfestijn op het programma. Baby Lasagna, de zanger die met zijn nummer Rim Tim Tagi Dim optrad, deed dat zo goed dat de winst al binnen lijkt te zijn. Dat vinden zowel de kijkers, als de bookmakers.
Voorafgaand aan het optreden kregen de Kroaten een winkans van 32 procent toegeschreven. Inmiddels is dat zelfs 36 procent. Nummer twee op de lijst is Zwitserland. Dat land krijgt een kans van 16 procent om te winnen. En dus lijkt er al geen twijfel meer mogelijk.

Joost boos

Joost Klein komt morgen in actie in de tweede halve finale. Zijn nummer Europapa is een enorme hit, maar de bookmakers dichten hem weinig kansen toe om te winnen.
Op het moment van schrijven staat Joost op de zesde plaats bij de bookies. Klein is niet bepaald blij en haalt op Instagram hard uit naar wedkantoren. ''Bookmakers willen niet dat je op hem stemt. Dit is serieus.'' Joost heeft zelfs een 'disstrack' gemaakt over bookmakers.
De topvijf grootste kanshebbers zijn nu:
1: Kroatië
2: Zwitserland
3: Italië
4: Oekraïne
5: Ierland

'Niet eens top drie'

Op internet wordt veel gespeculeerd over de plek waarop Joost zal eindigen. Kijkers verwachten dat hij de top drie niet zal redden, maar denken dat hij uiteindelijk vierde zal gaan worden. Toch niet heel erg slecht, denken we zo.
Er zijn Nederlandse deelnemers die het beroerder deden. Denk bijvoorbeeld aan Mia Nicolai en Dion Cooper. Die wisten vorig jaar niet eens de finale te bereiken.

NET BINNEN

olcay gulsen

Olcay Gulsen eindelijk eerlijk, maakt de echte reden van de breuk met Ruud bekend

mei 18, 20:50

Olcay Gulsen is inmiddels alweer een tijdje vrijgezel, sinds ze vorig jaar uit elkaar ging met radio-dj Ruud de Wild. Ze was bijna vier jaar met hem samen, maar heeft de reden van de breuk nooit onthu...

markus spiske n tfau9gtf0 unsplash

Zoveel contant geld mag je in je woning bewaren

mei 18, 18:49

De discussie over het belang van contant geld is actueler dan ooit, nadat er in slechts twee dagen tijd twee keer een gigantische pinstoring is geweest. Wat veel mensen zich afvragen: hoeveel contant...

pinnen

Nieuwe pinstoring: Het hele betaalverkeer ligt plat

mei 18, 15:09

Het is momenteel weer helemaal mis in ons land. Nadat er afgelopen donderdagavond een pinstoring was, komen er nu weer meldingen binnen over problemen met pinbetalingen. Op de website allestoringen.nl...

joost klein

Hier zat iedereen op te wachten: dit is de vrouw die Joost bij Eurovisie aanklaagde

mei 18, 13:54

Joost Klein zit met de gebakken peren na het debacle bij het Eurovisiesongfestival. Hij wordt verdacht van het bedreigen van een camervrouw. Hij zou een 'vuistbeweging' hebben gemaakt naar haar en daa...