Einde verhaal voor Joost Klein bij Eurovisie: ''Dit kan niet''

BNers
door Roland
woensdag, 01 mei 2024 om 14:46
joostklein1
Joost Klein heeft iedereen in ons land omver geblazen met het nummer Europapa. Binnen een paar dagen brak hij meerdere records en iedereen dacht dat Joost de gedoodverfde winnaar zou gaan worden. Helaas dachten de bookmakers daar toch anders over.

Eurovisie odds

Net zoals bij elke editie zijn er ook dit jaar een aantal hele goede inzendingen bij. De bookmakers hebben twee landen aangewezen die zij het meest kansrijk achten voor de winst.
Het nummer The Code van Zwitserland is de torenhoge favoriet. De winkans wordt geschat op 24 procent. De nummer twee is Kroatië. Het lied Rim Tim Tagi Dim heeft 17 procent kans om te winnen. Op de derde staat nu de Italiaanse inzending. Europapa krijgt van de bookies slechts 10 procent kans om te winnen. En dat terwijl Joost vorige week nog derde stond. Hoe kan dat?

'Zang-technisch slecht'

Criticasters van het nummer denken dat Joost kan inpakken. Zang-technisch zit het slecht in elkaar en Joost praat eigenlijk alleen een beetje snel. Dat wil in principe niets zeggen, maar de Fries moet het vooral van zijn energie hebben.
Hij doet al lang geheimzinnig over zijn act. Daar is Gover Meit, of Stefano Keizers verantwoordelijk voor. Joost zal natuurlijk optreden in een blauw pak met hoge schouders. Hij heeft twee vrienden meegenomen. Een van hen zal rondrennen in een soort pino-pak.
De ander moet net doen alsof hij aan knoppen staat te draaien. Op de achtergrond komt er een computerversie van Joost die aan het rennen is.

Rondlopen in pino-pak

De NOS beschikt over exclusieve, bewegende, beelden. En daar komt verwoestende kritiek op. ''Wat is dit voor malloot?'', schrijft iemand. Een ander laat weten dat Joost net zo goed naar huis kan gaan. ''Het nummer is nog wel te doen, maar met deze act ga je nooit winnen.''
En dan zijn er nog de repetities. De bookmakers zijn niet overtuigd en degraderen Joost van de derde, naar de vierde plek. Geen goede voortekenen.
We willen Joost natuurlijk niet afkraken, want zijn droom komt uit en hij heeft een hit gemaakt. Maar de winst? Dat gaat vermoedelijk niet lukken. Achja, slechter dan Mia Nicolai en Dion Cooper kan het in ieder geval nooit gaan ;)

Poll

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...