Eurovisie past regels aan, Joost Klein furieus: ''Ze willen niet dat ik win''

Entertainment
door Roland
zondag, 24 maart 2024 om 14:49
joost klein
De inzending van Joost Klein is ontzettend goed ontvangen. Europapa verovert de hitlijsten en binnen een paar dagen was het nummer al miljoenen keer beluisterd op YouTube. Nu is hij een van de favorieten voor de winst. Maar nadat zijn fans in grote getale begonnen te stemmen op zijn liedje, crashte de website van Eurovisie. En nu zijn de regels aangepast.

Poll Eurovisie

Op het moment van schrijven geven de bookmakers Joost Klein een winkans van 7 procent. Hiermee staat hij een straatlengte achter op Kroatië, dat 20 procent kans heeft. Op de website van Eurovisie kon je stemmen op jouw favoriete nummer.
Joost riep zijn volgers dan ook massaal om op hem te stemmen. Het gevolg daarvan was dat Joost binnen no time naar de tweede plaats steeg. Helaas vloog de website er vanwege het enorme verkeer ook uit. En dat viel ook op bij Eurovisie.

Regels aangepast

De organisatie heeft daarom besloten de regels van de poll aan te passen. Fans kunnen niet langer stemmen op de inzending uit hun eigen land. En dat is natuurlijk geen prettig nieuws voor Joost, die laaiend reageert via zijn Instagramkanaal.
Volgens Joost willen 'ze' niet dat hij wint. Hij schrijft letterlijk 'They don't want us to win'. In opvolgende 'stories' laat hij ook weten dat Eurovisie de regels heeft aangepast vanwege hem. ''We are too strong'', schrijft de rapper op zijn social media.
joostklein

Poll

NET BINNEN

zandvoort

Op deze datum is de Grand Prix in Zandvoort 2025

apr 12, 21:49
nikkie plessen

Nikkie Plessen finaal afgemaakt door eigen volgers: ''Te ordinair''

apr 12, 20:44
frans bauer

Komt er een tweede seizoen van De Bauers? Frans geeft duidelijkheid

apr 12, 20:04
joostklein

Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

apr 12, 15:19