Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

BNers
vrijdag, 12 april 2024 om 15:19
joostklein
Als het aan zo'n 250 mensen met (veelal) een moslimachtergond gaat, zal onze Joost Klein niet afreizen naar het Eurosongfestival in Zweden. Het groepje heeft een brief geschreven aan en voeren de oorlog in Gaza, alsmede de deelname van Israël aan voor een boycot.

'Genocide'

In de brief staat het volgende: ''Terwijl de voorbereidingen van het Eurovisiefestival in volle gang zijn, voert één van de deelnemende landen, Israël, een genocide uit op 2,3 miljoen Palestijnen, al 17 jaar opgesloten in Gaza, hongert hen moedwillig uit en houdt alle grenzen gesloten.''
De schrijvers, waaronder Najib Amhali, Ramsey Nasr, Walid Benmbarek, Jerry Afriyie en Tofik Dibi verwijzen in de brief naar het nummer Europapa, waarin zijn vader geciteerd wordt. ''Het is een wereld zonder grenzen'', zo zingt Joost.
''De utopie van je vader bestaat niet voor Palestijnen'', zo sneren de schrijvers die Joost 'met klem' vragen om bij zichzelf ten rade te gaan over zijn deelname.

Protest

Aanstaande zaterdag vindt er overigens een protest plaats. De pro-Palestijnse organisaties BDS Nederland en de Rotterdam Palestina Coalitie (RPC) komen morgen demonstreren bij Eurovision in Concert in AFAS Live. Er zullen 30 van de 37 landen optreden.
De demonstratie staat gepland van 16.30 uur tot 19.30 uur. De locatie is het plein tussen AFAS Live en de ArenA van Ajax.

Grote winkans

Het nummer Europapa doet het ontzettend goed bij de bookmakers. Op het moment van schrijven staat Joost op de vijfde plaats. Volgens de 'experts' heeft hij een winkans van 8 procent. Wie er nu geld op inzet, krijgt voor elke euro bij Unibet 9 euro terug.
De grootste concurrenten van Joost zijn Zwitserland, Kroatië en Italië. Zijn maken volgende bookies een kans van respectievelijk 25, 16 en 13 procent kans.
Eerder keek paragnost Liesbeth van Dijk al in haar glazen bol. Zij kreeg 'signalen van boven' dat Joost derde zal worden. Hij gaat volgens haar ook optreden met blauwe wezens; de smurfen.

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...