Instagram

Eén van de grootste en populairste socialmediaplatforms ter wereld is natuurlijk Instagram. Alleen al in Nederland bezoeken dagelijks 4.7 miljoen bezoekers het platform.
Niet alleen onder de jongeren is Instagram dus populair, maar ook onder de volwassen bezoekers. Dagelijks delen bekende en onbekende Nederlanders hun wel en wee op het platform. Op deze manier kaniedereen op de hoogte blijven van elkaars leven. 

Welk lettertype gebruikt Instagram? 

Veel mensen vragen zich af welk lettertype er gebruikt wordt bij Instagram. Het standaard lettertype waarvan Instagram gebruikmaakt is: Roboto.
Waarschijnlijk gaat er bij de naam van dit lettertype niet direct een belletje rinkelen bij je. Het lettertype Roboto is eigenlijk gewoon een modernere versie van het traditionele lettertype Arial. 
Vind je het lettertype niet zo mooi? Dan kun je op Instagram ook gebruikmaken van andere soorten lettertypes. Wanneer je een story plaatst op het platform, kun je namelijk kiezen uit talloze andere lettertypes.
Bovendien kun je in de story's ook kiezen voor verschillende effecten en kleurtjes. Dit zorgt er daarom ook direct voor dat er honderden combinaties mogelijk zijn op Instagram. 

Wanneer verwijdert Instagram je account? 

Ondanks dat op Instagram veel mogelijk is, dien je jezelf natuurlijk altijd aan de voorwaarden van het platform te houden. Als je jezelf niet aan de regels houdt, dan kan Instagram je account blokkeren en opheffen. Het is bijvoorbeeld niet toegestaan om beelden te delen van andere of content te plaatsen die niet binnen de wet vallen. Andere reden om je account permanent te verwijderen zijn het delen van spam en naaktbeelden. 

Hoe Instagram-account verifiëren? 

Op het moment dat je een groot aantal volgers hebt, dan kun je ervoor kiezen om je Instagram- account te verifiëren. Na het verifiëren van je account, krijg je een blauw vinkje achter je naam.
Het blauwe vinkje betekent dat je identiteit is bevestigd door Instagram. Hierdoor weten de bezoekers dat het account authentiek is en dat het niet gaat om een nepaccount. 
Voorheen moest je een proces aangaan bij Instagram, om je account te laten verifiëren. Je diende hierbij te kunnen bewijzen dat jij diegene was, waar het profiel aan gekoppeld was. Niet iedereen kon zomaar een vinkje achter zijn naam krijgen. Over het algemeen was dit vooral besteed aan bekende figuren, politieke figuren of andere influencers. 
Sinds juli 2023 is het ook mogelijk om een blauw vinkje achter je naam te kopen. Voor een bedrag van €16.99 per maand, ben jij in het bezit van een blauw vinkje.

News