Zoenfoto van Alexia zorgt voor verwarring en ophef

Koningshuis
door Roland
maandag, 06 mei 2024 om 20:27
alexia
Prinses Alexia stond met Koningsdag vol in de belangstelling. De middelste dochter van ons koningspaar is pas 18 jaar en werd online flink te kakken gezet na een wat houterig interview. Er was echt nog iets dat het internet veroverde: een zogenaamde zoenfoto met een jongen.

Zoenfoto?

De foto ging als een razende rond en er werd zelfs verondersteld dat Alexia een vriend heeft. De foto werd volop gedeeld.
Wat we zien is een foto waarop een iemand staat die ontzettend veel op Alexia lijkt. De vrouw op de foto heeft haar armen om een jongen heengeslagen en kust hem innig. Als bijschrift staat er 'I Love You'. De foto gaat nu weer viraal.
Nepnieuws

Fake news!

Dat hebben we even 'gefactcheckt' voor je. Het blijkt te gaan om een bericht uit...eind 2021. En dat is nog niet alles, want de bewuste foto blijkt ook afkomstig van een nepaccount.
Ook voor je nagekeken: In LINDA liet Shownieuws-reporter Sam Hoevenaar destijds weten dat het fake nieuws is, waar bijna iedereen intrapte. En inderdaad: ook Yvonne Coldeweijer deelde de bewuste foto, waarna enkele vooraanstaande media het ook overnamen.
De persoon op de foto is niets meer dan een lookalike van Alexia. Alle foto's zijn inmiddels verwijderd van het account. Nepnieuws dus!

NET BINNEN

olcay gulsen

Olcay Gulsen eindelijk eerlijk, maakt de echte reden van de breuk met Ruud bekend

mei 18, 20:50

Olcay Gulsen is inmiddels alweer een tijdje vrijgezel, sinds ze vorig jaar uit elkaar ging met radio-dj Ruud de Wild. Ze was bijna vier jaar met hem samen, maar heeft de reden van de breuk nooit onthu...

rob de nijs

Jet deelt ontroerend bericht over Rob de Nijs

mei 18, 20:34

Jet de Nijs heeft op Instagram voor huilende volgers gezorgd. De vrouw van Rob de Nijs heeft een foto van zichzelf met haar man gedeeld en heeft daar een erg ontroerende tekst bij geschreven. Mensen v...

markus spiske n tfau9gtf0 unsplash

Zoveel contant geld mag je in je woning bewaren

mei 18, 18:49

De discussie over het belang van contant geld is actueler dan ooit, nadat er in slechts twee dagen tijd twee keer een gigantische pinstoring is geweest. Wat veel mensen zich afvragen: hoeveel contant...

pinnen

Nieuwe pinstoring: Het hele betaalverkeer ligt plat

mei 18, 15:09

Het is momenteel weer helemaal mis in ons land. Nadat er afgelopen donderdagavond een pinstoring was, komen er nu weer meldingen binnen over problemen met pinbetalingen. Op de website allestoringen.nl...