Efteling gooit prijzen eten en drinken omhoog: ''Dit gaat te ver''

Nieuws
door Roland
maandag, 12 augustus 2024 om 21:45
efteling
De Efteling is toch wel het meest bekende pretpark van Nederland. Vorig jaar bezochten maar liefst 5,56 miljoen mensen het park in Kaatsheuvel. Een entreeticket is evenals een parkeerkaart niet goedkoop. De tarieven van eten en drinken inmiddels ook niet meer.

Efteling entree

Als je naar een attractiepark gaat, blijft het vaak niet bij een entreekaartje. Zeker met kinderen wil je toch wat eten en drinken. En misschien ook nog wel een ijsje.
De tarieven van entreekaarten liggen momenteel tussen de 38 en 51 euro. Een parkeerkaart kost tegenwoordig maar liefst 12,50 euro. En dan hebben we het dus nog niet over eventuele souvenirs, of een hapje en drankje in een van de restaurants of kraampjes.

Eten en drinken Efteling

Als je de prijzen ziet die de Efteling momenteel rekent, heb je wellicht ook geen honger meer. We beginnen met de prijs van een oersimpel flesje water.
Ze zeggen wel eens dat eten en drinken op een vliegveld zwaar overprijsd zijn. De Efteling vraagt nu 3,70 euro voor een watertje. Toch geen overbodige luxe op een warme dag als vandaag.
Mensen die liever een colaatje, fantaatje of cassis drinken moesten daar voorheen 3,70 voor neertellen. Dat is nu 40 eurocent duurder geworden. Als je liever ice tea drinkt, betaal je daar geen 3,90 euro meer voor. Die prijs bedraagt nu 4,10 euro!

Broodje Unox

En hoe zit het met een patatje? Die prijs is 50 eurocent omhoog gegaan. Liefhebbers tikken daar nu 4,40 euro voor af, zo lezen we bij Looopings.
Het kan zijn dat je dol bent op een Unox-worst. Wij moeten er niet aan denken, maar De Efteling heeft besloten deze een euro duurder te maken. Oude prijs: 4,50 euro. Nieuwe prijs: 5,50 euro.
Dat zijn nogal tarieven. En dan hebben we het maar niet over de abonnementsprijzen. Die zijn toevallig ook met tientallen euro's omhoog gegaan.
In 2023 kostte een jaarkaart 215 euro. Tot voor kort was dat 250 euro en momenteel is het weer met 25 euro gestegen.
Als je dan toch veel moet aftikken voor eten en drinken, kan het maar beter goed zijn. In onderstaande video test chef Erik het.
Vergeet dit bericht niet te delen, zodat mensen weten waar ze aan toe zijn. Bedankt!

Poll

NET BINNEN

overval

Bejaarde (92) vrouw thuis overvallen: ''Vijf mannen in de slaapkamer''

sep 28, 21:44

Een schokkend bericht. In Heusden (Brabant) is een 92-jarige vrouw in haar eigen woning overvallen door vijf onbekende mannen. De politie is met spoed op zoek naar getuigen die hopelijk kunnen bijdrag...

brian priske 2

Feyenoordtrainer doet het ondenkbare na wedstrijd: ''Dit pikken wij niet''

sep 28, 20:59

Feyenoord heeft wederom een wanprestatie geleverd. Het elftal van Brian Priske wist op bezoek bij NEC, de nummer 13 (!) van de Eredivisie, niet te winnen. Fans van de Rotterdammers laten op social med...

chong

Nederlandse voetballer zakt in elkaar op het veld

sep 28, 20:13

Een verschrikkelijk moment bij de wedstrijd Plymouth Argyle tegen Luton Town, op het tweede niveau van Engeland. Na een botsing zakte de Nederlander Tatith Chong op het veld in elkaar. Vlak voor rust...

gers pardoel

Gers Pardoel mag zijn twee kinderen niet meer zien

sep 28, 13:31

Gers Pardoel moet op korte termijn voor de rechtbank verschijnen. De zanger/rapper heeft zijn kinderen nu al een jaar niet gezien, en de rechter gaat beslissen of dat zo blijft, of dat hij zijn zoon e...