Het weer gaat helemaal omslaan: dit komt er nu op ons af

Nieuws
door Roland
zaterdag, 07 september 2024 om 15:43
pexels shiva smyth 394854 1051425
Het is vandaag een heerlijk warme dag met aangename temperaturen. Op veel plekken is het zomers en met 25 graden in de kustgebieden is er weinig reden tot klagen. Toch mag het noordwesten zich nu gaan opmaken voor pittige onweersbuien met veel neerslag. Dat melden het KNMI en Weeronline.

Zomers warm

Zoals gezegd genieten de meeste mensen van een heerlijk zomerzonnetje. We kabbelen rustig naar de tweede helft van september.
Temperaturen zoals vandaag worden steeds uitzonderlijker. Maar goed, vandaag is dus nog even genieten. In Limburg is het zelfs 28 graden.

Code geel

Het oeroude gezegde 'na regen komt zonneschijn' geldt vandaag omgedraaid. Na zonneschijn komt namelijk regen. En onweer. En wind. En hagel.
Vanavond neemt de bewolking vanuit het zuiden snel toe. Er is een buiengebied onderweg, dat Zeeland gaat bereiken aan het begin van de avond.
In deze provincie kunnen flinke buien vallen met kans op onweer, hagel, windstoten en veel regen in korte tijd. Volgens Weeronline en het KNMI kan er plaatselijk wel tot 40 millimeter vallen. We hebben vorig week helaas kunnen zien wat dan kan aanrichten.
Ook vanavond wordt er wateroverlast verwacht. De wind neemt toe en kan snelheden van 60 kilometer per uur bereiken.
Het KNMI heeft dan ook code geel afgegeven voor de provincie Zeeland. De weerwaarschuwing is van kracht tussen 20.00 uur en 23.00 uur.
Daarna trekken de buien noordwaarts, maar nemen ze in kracht af. Zoals het er nu naar uitziet zullen de buien elders geen overlast veroorzaken.
knmi weerkaart

NET BINNEN

peter bb vol liefde

B&B-Peter besluit eerlijk te zijn: ''Dit was gespeeld''

sep 15, 20:59

Voor Peter uit B&B Vol Liefde heeft zijn deelname niet geresulteerd in het vinden van liefde. Hij wilde Iris graag voor zich winnen, maar die missie faalde. Ook met Malgosia werd het niets. Peter biec...

action

Hulpdiensten met spoed naar Action: ''Dit is niet te bevatten''

sep 15, 20:21

Zeer heftig nieuws vanuit Nieuwerkerk aan de IJssel. Daar is gisteren een man met zijn scootmobiel van een roltrap in een Action gereden. De man ligt zwaargewond in het ziekenhuis, zo meldt het AD op...

esther bb vol liefde

B&B-Esther nu samen met deze deelnemer: ''Echt een leuk stel''

sep 15, 19:30

De reünie van B&B Vol Liefde zit erop en er is een hoop gebeurd. Natuurlijk mocht iedere kandidaat zijn of haar verhaal doen. Maar als je zoveel vrijgezellen in een ruimte zet...Tsja, dan bestaat de k...

noor bb

B&B-Noor doorbreekt eindelijk de stilte en reageert op Mike

sep 15, 18:31

B&B Vol Liefde zit er helaas op. Althans, nu is het tijd voor oud-deelnemers om een boekje open te doen over wat ze allemaal hebben meegemaakt. Zo ook Noor, die aan het lijntje werd gehouden door Mike...