In dit park kun je vanaf nu niet meer contant betalen

Nieuws
woensdag, 10 april 2024 om 12:21
contant geld
In navolging van Avonturenpark Hellendoorn heeft ook Artis besloten om over te stappen op 'pin-only'. Je kunt er dus niet langer met contant geld betalen. Dit staat aangegeven op de website van de Amsterdamse zoo. Bezoekers zijn er niet bepaald over te spreken.

Steeds minder contant geld

Zo nu en dan laait de discussie over contant geld weer op. Steeds meer mensen geven de voorkeur aan betalen met een pinpas, waardoor contant geld langzaam aan lijkt te verdwijnen. Als je het ons vraagt is dat een enorm zorgwekkende ontwikkeling.
Vorig jaar augustus had Avonturenpark Hellendoorn de betreurenswaardige 'primeur'. Het park was de eerste die besloot om contant geld volledig in de ban te doen. Op Facebook kwamen woedende reacties binnen, maar bezoekers bleven desondanks gewoon gaan.

Artis pin-only

En nu blijkt dus ook dat je in Artis niet meer met contant geld kunt betalen. Het entreekaartje moet digitaal of bij de kassa (met pinpas) worden afgerekend. Ook als je iets wilt eten of drinken, heb je een pinpas nodig om af te kunnen rekenen.
Dat geldt natuurlijk ook voor een leuk aandenken uit de souvenirwinkel. Wanneer je niet met een mobiele app of met een pinpas kunt betalen, kun je niets kopen. Zelfs de automaten in het park zijn 'contant-proof' en daar kun je dus ook alleen afrekenen met pin.
artis

Andere parken

Showblad is voor jou op onderzoek uitgegaan om te kijken hoe het bij andere parken zit. Bij De Efteling kun je nog wel gewoon met contant geld betalen. Een woordvoerder liet vorig jaar al weten dat het park bewust geen afscheid wil nemen van contant geld.
De Efteling kwam recent overigens wel op een andere vervelende manier in het nieuws. De prijzen van eten en drinken zijn namelijk flink verhoogd. Voor een eenvoudig flesje water moet je nu 3.80 euro betalen, terwijl een broodje Unox zelfs 5.50 euro kost.
Wat vind jij van het besluit van Artis? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht zodat meer mensen het kunnen lezen!

Poll

NET BINNEN

max verstappen

'Max Verstappen verlaat Red Bull en vertrekt naar de concurrent'

mei 03, 14:02
brett jordan zee1gezy6h0 unsplash

McDrek gooit de prijzen omhoog: dit moet je gaan aftikken voor een simpele burger

mei 03, 11:34
frans bauer

Kijkers gaan weer los om De Bauers: ''Hoe kan je dit nou vragen''

mei 03, 9:11
regen

Het gaat helemaal mis: meerdere plaatsen volledig onder water

mei 02, 20:58