ING-klanten krijgen melding na inloggen in app: ''Dit is dwang''

Nieuws
door Roland
donderdag, 18 juli 2024 om 20:34
ing
De ING-bank maakte eerder deze week bekend dat contactloos betalen per 1 september niet langer mogelijk is via de ING Bankieren App. Per die datum is dat alleen nog mogelijk met Google Pay. En dat roept weerstand op, want Google Pay schendt jouw privacy...

ING Mobiel Betalen

Een aantal dagen geleden zagen klanten die inlogden in de mobiele app, een notificatie staan. Er stond aangegeven dat het per 1 september niet langer mogelijk is om contactloos te betalen via ING Mobiel Bankieren.
De ING komt met een alternatief, namelijk het gebruik van Google Pay. Volgens de bank is dat 'nog veel eenvoudiger'. De bank stelt bovendien dat het 'binnen twee minuten gepiept' is.

Dwang

Dat kan de ING wel stellen, maar voor oudere mensen is dat helemaal niet zo. En om het nog gekker te maken, dwingt de bank Android-gebruikers nu om over te schakelen naar Google Pay.
Wie nu inlogt in de mobiele applicatie, krijgt meteen een melding dat er overgeschakeld moet worden. Het scherm is niet weg te klikken.
En dus dien je je betaalpas(sen) te activeren. Mensen die al werken met Google Pay, hebben hier geen moeite mee. Maar voor iemand die dit voor het eerst ziet, is het een wirwar van schermpjes en termen. 
Zo moet je betaalpas worden toegevoegd aan je Google Wallet. Als je meerdere betaalpassen hebt, moet je deze afzonderlijk van elkaar koppelen. En om het nog moeilijker te maken: je kaartnummer eindigt in de Google Wallet ook nog op een ander nummer.
Omdat het niet voor iedereen duidelijk is wat nu exact de bedoeling is, vind je onderstaand een soort stappenplan, afkomstig van ING:
(lees verder onder de afbeelding)

Waar staat je Google Wallet?

Een Google Wallet staat niet automatisch op ieder Android-toestel. Is dat niet het geval, dan zul je deze moeten downloaden via de Google Play Store.
Je kunt het icoontje herkennen aan het regenboogvlaggetje. Nadat je bovenstaande stappen doorlopen hebt, staat/staan je betaalpassen in de wallet.

Ophef

ING dwingt klanten dus om Google Pay te gaan gebruiken, maar de Consumentenbond is hier niet over te spreken.
Dat heeft er alles mee te maken dat Google Pay jouw privacy schendt. Sterker nog, ING geeft gegevens aan Google en schuift de verantwoordelijkheid over wat er met jouw gegevens gebeurt door. En dat kan niet de bedoeling zijn.
De Consumentenbond voert inmiddels actie tegen Google, maar de ING gaat er vrolijk mee door. Dit is een heel kwalijke zaak.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Delen maar lieve mensen, zodat meer mensen dit lezen en wellicht nog kunnen overstappen naar een bank die (nog) niet in zee is gegaan met Google...

NET BINNEN

hermanberghuis

Wie kent Herman uit Idols nog? Zo ziet hij er nu uit

okt 14, 00:06

Bijna iedereen kent Herman Berghuis uit Idols wel. Hij werd beroemd in Nederland door zijn deelname aan Idols in 2003, maar is inmiddels uit de spotlights verdwenen. Wij hebben voor je uitgezocht hoe...

mj13

Miljoenenjacht-kijkers reageren volop op de finaliste en zijn het met elkaar eens

okt 13, 21:40

Zondagavond 13 oktober en dat betekent de derde aflevering in het nieuwe seizoen van Miljoenenjacht. In de vorige twee afleveringen gingen de finalisten met dikke geldprijzen naar huis, en ook vanavon...

coinpusher

Experts laten zien hoe je wint bij een coinpusher op de kermis: ''Dit moet je doen''

okt 13, 20:54

Op een kermis heb je niet alleen maar attracties. Je kunt er ook leuke prijzen winnen door te spelen op een zogeheten coinpusher. Maar wat is nou de beste strategie om dit te doen? In dit artikel gaan...

trans12

Patrick (45) heeft transitiespijt: ''Mijn behuizing klopt niet meer''

okt 13, 19:41

Volgens de meest recente cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) scharen zo'n 2,7 miljoen mensen in Nederland zich inmiddels onder de LHBTQIA-community. Binnen die community heb je al...