Ongenadig noodweer op komst: ''Alle seinen staan op rood''

Nieuws
door Roland
donderdag, 23 mei 2024 om 20:16
onweer
Het KNMI waarschuwt inwoners van heel Nederland (ja dat lees je goed) vrijdag en zaterdag. Beide dagen staan in het teken van noodweer, met stevige onweersbuien en grote hoeveelheden regen. De seinen staan op rood.
Het weerinstituut geeft code geel uit voor het hele land. Deze weerwaarschuwing gaat morgen in om 12.00 uur en verloopt op zaterdagmiddag om 13.00 uur.

Wateroverlast

Veel mensen doen in eerste instantie een beetje lacherig als er wordt gesproken van noodweer. In Friesland en eerder in Venlo weet men inmiddels wel beter. Daar liepen hele straten vol met water, terwijl ook kelders in een paar woningen onderliepen.
Ook morgen en overmorgen komt het dus weer met bakken uit de hemel. Het KNMI waarschuwt mensen voor wateroverlast. De verwachting is dat er in slechts een dag tijd tussen de 20 en 40 millimeter regen gaat vallen.
Lokaal kan het zelfs meer worden dan 40 millimeter. Voor jouw informatie: 'normaal gesproken' valt er in mei over de hele maand ongeveer 60 millimeter.

Schade

In de afgelopen weken regent het vaker harder dan gebruikelijk is. Vorig weekend en aan het begin van deze week gaf het KNMI ook al code geel af.
Afgelopen maandag bliksemde en regende het flink in het noorden van het land. Een dag later was de andere helft van het land aan de beurt. We hebben kunnen zien hoe ontzettend erg het op sommige plekken geweest is.
De schade was aanzienlijk. Er kwamen onder meer meldingen binnen vanuit Swalmen, Laren, Utrecht en ook vanuit Amsterdam.
Het ging niet alleen om ondergelopen straten, kelders en parkeergarages. Ook bomen waaiden om, terwijl de dakpannen op sommige plekken door de straten vlogen.
Laten we hopen dat het morgen en overmorgen een beetje meevalt.

NET BINNEN

memphis depay

Memphis laat van zich horen na kritiek en maakt het nog erger

jun 22, 20:49

Memphis Depay is momenteel de meest besproken speler van het Nederlands Elftal. Niet omdat hij het nu zo fantastisch doet, maar omdat Oranje met een mannetje minder lijkt te spelen als hij meedoet. Me...

ioann mark kuznietsov q1ncovsaloc unsplash

Beroemde acteur uit populaire serie (56) plotseling overleden

jun 22, 20:25

Zeer verdrietig nieuws op deze zaterdagavond. Zojuist is bekendgeworden door acteur Taylor Wily plots is overleden. De 56-jarige Amerikaan maakte niet alleen furore op het witte doek, maar werd ook be...

sylvie meis

Sylvie Meis heeft een nieuw liefje (33) en dat is een hele bekende miljonair

jun 22, 18:36

Mannenverslinder Sylvie Meis heeft een nieuwe vriend en die werkt niet achter de kassa bij de Aldi. Nee, het zou volgens de Telegraaf gaan om een hele bekende miljonair. Iemand die vermoedelijk meer g...

memphis

Depay vertelt wat hij van zijn eigen prestatie vond: ''Die man is niet goed snik''

jun 22, 11:47

Memphis Depay speelde gisteren een belabberde wedstrijd tegen Frankrijk. Voetbal International gaf hem de allerslechtste beoordeling van alle spelers. Met een 4 als rapportcijfer kwam hij er nog goed...