Pinpassen gaan verdwijnen: dit komt ervoor in de plaats

Nieuws
door Dennis
zaterdag, 20 juli 2024 om 20:56
pin
De 'traditionele' pinpas zoals je die gewend bent, gaat verdwijnen. Sommige banken gaan de passen in één keer vervangen voor een Visa- of Mastercard. Andere banken nemen gefaseerd afscheid van de pinpas zoals die nu bestaat. 

Pinpas verdwijnt

Dat meldt de Betaalvereniging Nederland. ''Alle bankpassen worden vervangen door een Visa- of door een Mastercard-debitcard.''
In totaal gaat het om miljoenen pinpassen. De pinpassen van Nederlanders met een betaalrekening zijn van oudsher 'debitkaarten'. Hierbij wordt een bedrag dat betaald wordt, direct van de rekening gehaald.
Bij een creditcard, die we binnenkort dus allemaal verplicht zullen moeten nemen, is dat anders. Daarbij worden de bedragen die je uitgeeft opgespaard en slechts één keer per maand van de rekening gehaald.
Bij de nieuwe kaarten blijft het echter zo dat betalingen direct van een rekening worden afgeschreven, zo weet de Betaalvereniging.

Online betalen

De Betaalvereniging Nederland meldt dat je met de nieuwe kaarten op meer plekken kunt betalen dan met de huidige pinpassen. Vooral buiten Europa.
''Het grootste verschil zit 'm erin dat je met je nieuwe pas ook online kunt afrekenen.'' Eigenlijk net zoals bij een creditkaart. Veel mensen betalen online aankopen vaak via iDEAL. Dat kan binnenkort ook met je nieuwe betaalpas.

Pas vervangen

De enige bank die alle 200.000 passen van rekeninghouders inmiddels al heeft vervangen is Triodos. In december vorig jaar kregen klanten hun Visa-pas.
De ING laat weten dat de voorbereidingen inmiddels gestart zijn. Bij ING moeten ongeveer tien miljoen passen vervangen worden. De bank gaat bepalen of jij een Visa- of een Mastercard krijgt.
Rabobank is drie maanden geleden al begonnen met het verstrekken van nieuwe passen. Zij verwachten dat het ongeveer vier jaar gaat duren voordat alles vervangen is.
"De pas wordt vervangen door het nieuwe type op het moment dat de oude verloopt, of bij vervanging vanwege bijvoorbeeld verlies of diefstal'', aldus Rabobank.
Delen maarrrrrrr zodat meer mensen op de hoogte zijn van de wijziging.

NET BINNEN

josh felise mblyxasm0nk unsplash

Bestuurder ziet overstekende wolf en probeert hem aan de rijden: ''Opsporen die mafkees''

sep 07, 19:16

Ophef onder dierenliefhebbers. De Faunabescherming heeft namelijk een video gedeeld van iemand die in de auto zit en opeens een wolf signaleert. De bestuurder volgt het dier een tijdje en wanneer het...

marco borsato

Marco Borsato is leven niet zeker: ''Heel onveilig''

sep 07, 16:24

Eind vorige maand kwam naar buiten dat Marco Borsato nooit meer wil optreden. Zelfs wanneer de rechter hem vrijpleit, zal hij het podium niet meer bestijgen. Maar is dat eigenlijk nog mogelijk? ''Echt...

pexels shiva smyth 394854 1051425

Het weer gaat helemaal omslaan: dit komt er nu op ons af

sep 07, 15:43

Het is vandaag een heerlijk warme dag met aangename temperaturen. Op veel plekken is het zomers en met 25 graden in de kustgebieden is er weinig reden tot klagen. Toch mag het noordwesten zich nu gaan...

henk jan bb vol liefde

Henk Jan is alles kwijtgeraakt voor B&B Vol Liefde

sep 07, 12:05

Henk Jan was dit seizoen kortstondig te zien in B&B Vol Liefde. Hij reisde af naar Arno in de hoop liefde te vinden, maar dit mislukte. In gesprek met RTL Boulevard doet hij een boekje open over de he...