Pinstoring nog lang niet over? Dit is wat we weten

Nieuws
door Roland
donderdag, 16 mei 2024 om 21:12
pinpin
Nederland is momenteel getroffen door een immense pinstoring. Dat wisten we al, maar de meldingen over mislukte transacties blijven maar binnendruppelen. Op de site allestoringen.nl zijn inmiddels al meer dan 12.000 meldingen binnengekomen.

Pinstoring

Het gaat niet alleen om supermarkten waar mensen niet kunnen afrekenen. Ook mensen die in een restaurant willen betalen, of bij een tankstation staan en toevallig geen contant geld bij zich hebben kunnen niet betalen.
Een woordvoerder van de Betaalvereniging Nederland liet eerder weten dat het misging rond 18.00 uur. Zo'n 30 tot 40 procent van alle betalingen mislukken, maar op voorhand weet je uiteraard niet of dit bij jou ook zo zal zijn.

Oorzaak onbekend

Nog vervelender is dat niemand de vinger op de zere plek kan leggen. We weten inmiddels dat er sprake is van een storing in het netwerk tussen banken en transactieverwerkers.
Maar wat de oorzaak daarvan is, is echter nog niet duidelijk. En dat betekent dus ook dat de oplossing niet zo snel voor handen is.

Geldmaat ook kapot?

Ontzettend vervelend. We wachten graag een update af van de Betaalvereniging Nederland. Op X (Twitter) is ook te lezen dat geldautomaten niet werken. Datzelfde is ook te zien aan meldingen op allestoringen.nl.
Volgens een woordvoerder van Geldmaat is dat echter niet het geval.''Onze geldautomaten werken normaal en wij zien juist een enorme piek in het gebruik ervan.''
Nogal wiedes natuurlijk. Als je niet met je pin kunt betalen en toch aan geld wilt kunnen komen, zul je moeten pinnen. Op sommige plekken staan zelfs rijen mensen voor automaten. Een tip van ons: zorg dat je voldoende contanten in huis hebt.
Maar dat wist je waarschijnlijk al. Het Nibud adviseert een bedrag van 50 euro contant. Maar meer is natuurlijk ook gewoon hartstikke prima.
Onderstaand nog een paar reacties van mensen die slachtoffer zijn geworden van de pinstoring. Kon jij wel of niet betalen? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht.

Poll

Tweet not found

The embedded tweet could not be foundโ€ฆ

NET BINNEN

eva over mijn lijk

OML-Eva deelt update: ''Had dit wel verwacht''

jul 26, 18:16

Dat het niet goed gaat met de gezondheid van Eva, die je kunt kennen van Over Mijn Lijk, is helaas al een tijdje bekend. Recent besloot ze te stoppen met een chemokuur, en nu deelt ze nieuws over een...

charlotte

B&B-Charlotte verklapt uitkomst liefdesavontuur Mike

jul 26, 16:14

Tussen Charlotte en B&B-eigenaar Mike, die in Spanje een boerderij en een verhuurbedrijf voor zijn jetski's verhuurt, is het helaas niets geworden. Bij RTL Boulevard blikt Charlotte terug op het korte...

malgosia

Kijkers B&B Vol Liefde herkennen Malgosia en dat blijkt een hele bekende

jul 26, 12:13

Malgosia is een, laten we zeggen, opvallende verschijning in B&B Vol Liefde. Ze weet Albert ook aan het lachen te krijgen, iets dat wel nodig was na zijn bizarre gedrag wegens zijn 'poppetjes'. Maar d...

maan de steenwinkel

Maan zwijgt niet meer en is eindelijk eerlijk over haar gebruik

jul 26, 10:47

Maan de Steenwinkel, kortgezegd zangeres Maan, heeft voor het eerst gereageerd op de geruchten rondom haar vermeende dr*gsgebruik. Ze was gisteravond te gast bij Humbertoย ร  Paris en liep daar helemaal...