Pinstoring nog lang niet over? Dit is wat we weten

Nieuws
door Roland
donderdag, 16 mei 2024 om 21:12
pinpin
Nederland is momenteel getroffen door een immense pinstoring. Dat wisten we al, maar de meldingen over mislukte transacties blijven maar binnendruppelen. Op de site allestoringen.nl zijn inmiddels al meer dan 12.000 meldingen binnengekomen.

Pinstoring

Het gaat niet alleen om supermarkten waar mensen niet kunnen afrekenen. Ook mensen die in een restaurant willen betalen, of bij een tankstation staan en toevallig geen contant geld bij zich hebben kunnen niet betalen.
Een woordvoerder van de Betaalvereniging Nederland liet eerder weten dat het misging rond 18.00 uur. Zo'n 30 tot 40 procent van alle betalingen mislukken, maar op voorhand weet je uiteraard niet of dit bij jou ook zo zal zijn.

Oorzaak onbekend

Nog vervelender is dat niemand de vinger op de zere plek kan leggen. We weten inmiddels dat er sprake is van een storing in het netwerk tussen banken en transactieverwerkers.
Maar wat de oorzaak daarvan is, is echter nog niet duidelijk. En dat betekent dus ook dat de oplossing niet zo snel voor handen is.

Geldmaat ook kapot?

Ontzettend vervelend. We wachten graag een update af van de Betaalvereniging Nederland. Op X (Twitter) is ook te lezen dat geldautomaten niet werken. Datzelfde is ook te zien aan meldingen op allestoringen.nl.
Volgens een woordvoerder van Geldmaat is dat echter niet het geval.''Onze geldautomaten werken normaal en wij zien juist een enorme piek in het gebruik ervan.''
Nogal wiedes natuurlijk. Als je niet met je pin kunt betalen en toch aan geld wilt kunnen komen, zul je moeten pinnen. Op sommige plekken staan zelfs rijen mensen voor automaten. Een tip van ons: zorg dat je voldoende contanten in huis hebt.
Maar dat wist je waarschijnlijk al. Het Nibud adviseert een bedrag van 50 euro contant. Maar meer is natuurlijk ook gewoon hartstikke prima.
Onderstaand nog een paar reacties van mensen die slachtoffer zijn geworden van de pinstoring. Kon jij wel of niet betalen? Laat het weten in de reacties en deel dit bericht.

Poll

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...