Slecht nieuws voor ING-klanten: ''Hierdoor worden betaalpassen onbruikbaar''

Nieuws
door Roland
donderdag, 20 juni 2024 om 11:00
ing
Slecht nieuws voor ING-klanten. De bank heeft bekendgemaakt dat de magneetstrip op betaalpassen per 1 juli aanstaande worden uitgezet. De consequentie hiervan is dat betaalpassen zodoende niet te gebruiken zijn in bepaalde landen.

Pinpas onbruikbaar

Zonder een werkende magneetstrip kun je een ING-betaalpas niet gebruiken op plekken in IJsland, maar ook in Australië en de Verenigde Staten.
Daar kun je niet langer in winkels betalen met je pinpas van ING. Ook op Caraïbische eilanden en in Bermuda is het per 1 juli aanstaande niet langer mogelijk om geld te pinnen bij geldautomaten. De ING raadt klanten in dat geval aan een creditcard te gebruiken.

Skimmingfraude

In Europa kun je al geruime tijd veilig betalen met de chip in je betaalpas. Buiten Europa kon je echter lange tijd nog betalen via de magneetstrip.
Dat biedt criminelen de mogelijkheid om er vandoor te gaan met pasgegevens, waarmee skimmingfraude kan worden gepleegd.
Tot nu toe moest je je betaalpas op 'Wereld' zetten als je buiten Europa verblijft. Nu hoeft dat niet meer, omdat betalingen middels de chip ook buiten Europa standaard geworden zijn.
De magneetstrip zal overigens niet helemaal verdwijnen van betaalpassen. Volgens ING krijg je bijvoorbeeld in het buitenland toegang tot een ruimte waar een geldautomaat staat.
Een belangrijke wijziging dus. Tag iemand die klant is bij ING, zodat diegene niet voor verrassingen komt te staan.

Poll

NET BINNEN

frank dane

Frank Dane maakt bekend waarom hij al weken niet op de radio is

jul 24, 18:30

Frank Dane was al een paar weken afwezig bij Radio 583. Tot nu toe wist niemand wat er exact aan de hand is. De diskjockey heeft nu zelf een eind gemaakt aan alle speculaties. Op Instagram meldt hij d...

kaarsjes

Bekende realityster (27) dood gevonden in huis

jul 24, 12:12

Een zeer triest bericht. De bekende realityster Autumn (Oxley) Crittendon, die je kunt kennen uit de populaire MTV-show '16 and Pregnant', is op 27-jarige leeftijd overleden. De politie onderzoekt haa...

zomer

Monsterhitte keert terug: Op deze dagen wordt het snikheet

jul 24, 11:57

Heerlijk nieuws voor Nederlanders die vakantie vieren in eigen land. We moeten nog een paar dagen door de zure appel heen bijten, maar vanaf aanstaande zondag keert de zomer in vol ornaat terug in ons...

bastiaan

MAFS-Bastiaan deelt vreselijk verdriet: ''Het is niet anders''

jul 24, 11:11

Het zit niet mee voor Bastiaan, die je kunt kennen uit het meest recente seizoen van MAFS (Married at First Sight). Begin deze maand maakte hij wereldkundig een nieuwe vriendin te hebben, maar de roma...