Vandaag kletsnat, maar weerman heeft meer slecht nieuws

Nieuws
door Roland
dinsdag, 03 september 2024 om 10:11
j w ju itc1cc0w unsplash
Gisteren is het behoorlijk losgegaan. Meerdere straten liep volledig onder water en dat zorgde helaas voor een hoop schade. Vandaag zijn de temperaturen nog aangenaam, maar we kunnen ons opnieuw opmaken voor regenval.
Het voorspelde noodweer, waar sommige mensen vooraf nogal lacherig over deden, heeft flink huisgehouden. In het ziekenhuis in Doetinchem moest water worden weggepompt. Vandaag krijgen we opnieuw te maken met flinke plensbuien.
(Tekst gaat verder onder de afbeelding)

Flinke regenbuien

In de ochtend was er van 05.00 uur tot 08.00 uur code geel van kracht vanwege mist. Inmiddels is dat overal weggetrokken.
Vanmiddag domineert bewolking het weerbeeld, waarbij het zonnetje zich gelukkig nog wel even laat zien. De temperaturen zijn aangenaam voor het begin van september. Aan de kust wordt het zo'n 22 graden, terwijl in het oosten de thermometer de 26 graden kan aantikken.
Vanavond blijft het bewolkt en helaas krijgen we opnieuw te maken met regen. Gisteren ging het helemaal mis in het noordoosten. Daar viel zoveel regen dat complete straten onder water stonden Voor sommige woningen werden zelfs zandzakken gelegd.
Helaas krijgt het noordoosten vanavond opnieuw regen voor haar kiezen. Hoeveel regen er gaat vallen is nog niet helemaal duidelijk.

Minst aangename dag

Morgen wordt volgens Buienradar de 'minst aangename' dag van de week. De temperatuur daalt naar zo'n 20 graden, waarbij het noorden en oosten wederom flinke plensbuien wacht.
Het verraderlijke zit hem in de wind. Morgenmiddag draait de wind naar het noordwesten, waarbij de wind fors in kracht toeneemt. Dat wordt dus weer afzien.

NET BINNEN

mike

B&B-deelneemster loopt bij psycholoog: ''Dit is wat Albert mij heeft aangedaan''

sep 18, 12:56

Het lijkt niet goed te gaan met Malgosia. De bekende Nederpool heeft een trauma opgelopen door Albert en heeft zich om die reden gemeld bij een psycholoog. ''Om alles te kunnen verwerken'', zo schrijf...

nieuwkomer

Nieuwkomer is heel duidelijk over zijn eis: ''Snel een huis''

sep 18, 9:14

Het is opeens weer crisis in Ter Apel. Van heinde en verre verdringen nieuwe Nederlanders zich weer voor de poorten van het asielzoekerscentrum, dat inmiddels uit haar voegen barst. De Telegraaf ging...

amalia

Enorme ophef over megabedrag dat Amalia vanaf volgend jaar krijgt

sep 18, 8:19

Op Prinsjesdag werd gisteren bekend dat Jan Modaal er volgend jaar een paar tientjes op vooruitgaat. Echt spekkoper is het koninklijk huis, dat er financieel gigantisch op vooruitgaat. Veel mensen vin...

noor bb vol liefde

B&B-Noor zwijgt niet meer en reageert op vriendin van Mike

sep 17, 22:02

De reünieaflevering van B&B Vol Liefde was op zijn zachtst gezegd nogal spraakmakend te noemen. Mike kondigde doodleuk aan inmiddels een vriendin te hebben. Noor hoorde het met een betraand gezicht aa...