Weerdiensten kondigen noodweer aan: ''Dit komt er recht op ons af''

Nieuws
door Roland
zondag, 01 september 2024 om 16:51
shashank sahay quq2cbfqkiw unsplash 2
Het Koninklijk Nederlands Meetinstituut (KNMI) heeft alvast code geel afgegeven voor morgen. Dan wacht ons stevige onweersbuien, veel regen, windstoten en hagel flinke in een groot gedeelte van het land. Ook Weeronline geeft een waarschuwing af.

Weer morgen

Vandaag hebben we kunnen genieten van heerlijke temperaturen. Morgen wordt het iets koeler, maar het blijft toch nog flink warm.
Weeronline meldt dat de wind morgen naar het zuid en zuidwesten draait, waarmee de lucht een stuk vochtiger wordt. In de middag wordt het zo'n 24 graden in de kustprovincies. Aan de oostgrens wordt het met 29 graden veel warmer.
Vanaf het middaguur vormen zich steeds meer stapenwolken. En dat is het teken dat er iets aan zit te komen. Helaas klopt dat ook.
Later in de middag groeien die stapenwolken uit tot fikse onweersbuien. Het KNMI verwacht zware regenval in een korte tijd. Plaatselijk kan tot wel 30 mm/uur vallen. Ook de wind trekt flink aan. Die kan snelheden bereiken van wel 70 kilometer per uur. Alsof dat nog niet genoeg is, kunnen er ook nog hagelstenen tot 2 cm komen. Dit is natuurlijk niet best.
De weerdienst verwacht dat het op sommige plaatsen kan leiden tot wateroverlast. Waar de meest felle buien exact terug komen is 'tot het laatste moment onduidelijk'.

Code geel

Het KNMI heeft besloten om code geel af te geven voor de Waddeneilanden, Friesland, Groningen, Overijssel, Drenthe en Gelderland.
De weerwaarschuwing gaat in om 17.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Daarna is alles vermoedelijk weer rustig.

NET BINNEN

peter bb vol liefde

B&B-Peter doet het weer en is nu intiem met deze deelneemster

sep 19, 22:20

Peter was een van de kandidaten die we in het afgelopen seizoen van B&B Vol Liefde zagen. Hier ging hij in eerste instantie voor Iris, maar dat mislukte. Daarna leek hij iets met Malgosia te beginnen,...

erasmusbrug

Grote paniek: man steekt in Rotterdam om zich heen

sep 19, 21:11

Enorme paniek in Rotterdam. Daar heeft een man zojuist met een mes om zich heen gestoken. Bij dit zeer heftige incident in minimaal een iemand om het leven gekomen. Volgens de eerste berichten zijn er...

albert bb vol liefde

Grote verbazing: B&B-Albert blijkt getrouwd

sep 19, 19:54

Voor kasteeleigenaar Albert eindigde het avontuur in B&B Vol Liefde met een nieuwe vriendin. Joyce en hij zijn stapelgek op elkaar. Maar wat blijkt nu? Albert is, en was tijdens de opnamens van het pr...

feyenoord

Feyenoordfans koken over en wijzen allemaal naar één speler: ''Nooit meer opstellen''

sep 19, 19:19

Feyenoord speelt momenteel de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. De Rotterdammers lopen achter de feiten aan en staan in de rust al met 0-4 achter. Fans laten via social media van zich...