Enorme ophef om feestwinkel die aap versiert met zweetband: ''Lijkt op Memphis''

Opmerkelijk
door Roland
zaterdag, 06 juli 2024 om 14:58
gorilla
Er is enorme ophef ontstaan over feestwinkel die al jaren een gorilla voor de deur heeft staan, en deze speciaal voor het EK versierd heeft met een oranje slinger en een zweetband met daarop nummer 10. Een woke persoon associeert de aap met Memphis en is woest.

Gorilla met zweetband

Het Nederlands elftal kan vanavond ten koste van Turkije doorstoten naar de halve finale van het EK. Memphis Depay is misschien wel de meest besproken speler van Oranje.
En nu is een woke persoon pislink. De eigenaar van het Instagram-account 'Wepromiseto' liep van de week in Hoorn, en zag daar een versierde gorilla voor de deur staan. De aap had een oranje slinger om en een band om zijn hoofd waar nummer 10 op staat.
'Wepromiseto' besloot hier een video van te maken en heeft besloten de racismekaart te trekken. Hij/zij vindt dit niet kunnen en haalt op Instagram hard uit naar de betreffende feestwinkel.
Volgens 'Wepromiseto' gaat het om een duidelijke verwijzing naar de 'zwarte voetbalspeler Memphis Depay'. Het account tagt onder meer Kick Out Zwarte Piet en Omroep Zwart, en wil hiermee gesteund worden door hen.

'Staat er al bijna 40 jaar'

De feestwinkel in kwestie heeft de gorilla echter al bijna 40! jaar voor de deur staan. De aap wordt regelmatig versierd en ook nu is dat het geval.
Op social media gaat het flink los tussen mensen die hier racisme in zien en mensen die doodmoe worden van het gezanik.
Het eerste groepje is nu ook volop bezig om negatieve reviews op Google te plaatsen over de feestwinkel. Dat wordt weer niet gewaardeerd door de tegenhangers.
Wat vind jij hiervan? Stem op onderstaande poll en laat een reactie achter!

Poll

Onderstaand de beelden:

NET BINNEN

jelmont

B&B-eigenaar loog over verleden, zender begint groot onderzoek

jul 24, 22:20

B&B Vol Liefde is de nummer één trending op X. Het programma is razend populair in Nederland. Bij onze zuiderburen scoort B&B Zoekt Lief op hetzelfde moment ook goed. Daar is één deelnemer, die flink...

albert

B&B-Albert reageert op de kritiek die hij krijgt en is duidelijk over wat hij zoekt

jul 24, 20:03

B&B Vol Liefde-Albert werd gisteren compleet afgemaakt op social media door wat ongemakkelijke momenten met Marijke. Hoe denkt de kasteelheer zelf eigenlijk over de aandacht die hij krijgt? En wat zoe...

frank dane

Frank Dane maakt bekend waarom hij al weken niet op de radio is

jul 24, 18:30

Frank Dane was al een paar weken afwezig bij Radio 583. Tot nu toe wist niemand wat er exact aan de hand is. De diskjockey heeft nu zelf een eind gemaakt aan alle speculaties. Op Instagram meldt hij d...

kaarsjes

Bekende realityster (27) dood gevonden in huis

jul 24, 12:12

Een zeer triest bericht. De bekende realityster Autumn (Oxley) Crittendon, die je kunt kennen uit de populaire MTV-show '16 and Pregnant', is op 27-jarige leeftijd overleden. De politie onderzoekt haa...