Ajax staat op omvallen: ''Voortbestaan is niet zeker''

Sport
door Roland
vrijdag, 05 juli 2024 om 16:12
kroesje
Ajax staat er financieel gezien uitermate beroerd voor. Het is zelfs zo erg, dat wanneer er nu geen heftige maatregelen worden genomen, het voortbestaan van de club in gevaar komt. Dat meldt de Telegraaf op de voorpagina.

Geld over de balk

Ajax heeft twee finaal mislukte transferzomers achter de rug, waarin er bakken met geld werden gespendeerd aan voornamelijk miskopen.
Voor het tweede jaar op rij grijpen de Amsterdammers naast Champions League-voetbal en de bijbehorende bonussen. Dat zorgt ervoor dat het nu code rood is in de Johan Cruijff ArenA. De gehaalde spelers presteren niet of nauwelijks. Niemand wil ze hebben.
De Telegraaf schrijft er het volgende over. ''Vooral omdat de door Sven Mislintat samengestelde selectie niet in evenwicht is en veel spelers bevat die Ajax op dit moment niet aan de straatstenen kwijt kan.''

Financiële problemen

Mislintat trok vorig jaar zomer in totaal 12 spelers aan. Die staan inmiddels nog gezamenlijk nog 59 jaar onder contract in de hoofdstad, waarbij ook nog eens verplichtingen van 150! miljoen euro bij komen kijken. En dat is zorgelijk.
Alex Kroes, die meteen na binnenkomst onder vuur lag vanwege de aankoop van aandelen, kan zijn werk niet goed uitvoeren.
''De technische man wil Wout Weghorst, Pablo Rosario en een rechtsbuiten binnenhalen, maar heeft daar geen geld voor.''

Bezuinigen

Volgens De Telegraaf kan Ajax van elke 120 miljoen euro die binnenkomt, maar 50 miljoen uitgeven. Het is nu letterlijk van levensbelang dat spelers weggaan.
Elke euro die de Amsterdammers binnenkrijgen, is welkom. Maar ook de torenhoge spelerssalarissen zijn te gek voor woorden.
Er zijn maar drie spelers van alle Mislintat-aankopen die mogen blijven. Dat zijn Diant Ramaj, Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen.

NET BINNEN

albert

B&B-Albert reageert op de kritiek die hij krijgt en is duidelijk over wat hij zoekt

jul 24, 20:03

B&B Vol Liefde-Albert werd gisteren compleet afgemaakt op social media door wat ongemakkelijke momenten met Marijke. Hoe denkt de kasteelheer zelf eigenlijk over de aandacht die hij krijgt? En wat zoe...

frank dane

Frank Dane maakt bekend waarom hij al weken niet op de radio is

jul 24, 18:30

Frank Dane was al een paar weken afwezig bij Radio 583. Tot nu toe wist niemand wat er exact aan de hand is. De diskjockey heeft nu zelf een eind gemaakt aan alle speculaties. Op Instagram meldt hij d...

kaarsjes

Bekende realityster (27) dood gevonden in huis

jul 24, 12:12

Een zeer triest bericht. De bekende realityster Autumn (Oxley) Crittendon, die je kunt kennen uit de populaire MTV-show '16 and Pregnant', is op 27-jarige leeftijd overleden. De politie onderzoekt haa...

zomer

Monsterhitte keert terug: Op deze dagen wordt het snikheet

jul 24, 11:57

Heerlijk nieuws voor Nederlanders die vakantie vieren in eigen land. We moeten nog een paar dagen door de zure appel heen bijten, maar vanaf aanstaande zondag keert de zomer in vol ornaat terug in ons...