Ajax staat op omvallen: ''Voortbestaan is niet zeker''

Sport
door Roland
vrijdag, 05 juli 2024 om 16:12
kroesje
Ajax staat er financieel gezien uitermate beroerd voor. Het is zelfs zo erg, dat wanneer er nu geen heftige maatregelen worden genomen, het voortbestaan van de club in gevaar komt. Dat meldt de Telegraaf op de voorpagina.

Geld over de balk

Ajax heeft twee finaal mislukte transferzomers achter de rug, waarin er bakken met geld werden gespendeerd aan voornamelijk miskopen.
Voor het tweede jaar op rij grijpen de Amsterdammers naast Champions League-voetbal en de bijbehorende bonussen. Dat zorgt ervoor dat het nu code rood is in de Johan Cruijff ArenA. De gehaalde spelers presteren niet of nauwelijks. Niemand wil ze hebben.
De Telegraaf schrijft er het volgende over. ''Vooral omdat de door Sven Mislintat samengestelde selectie niet in evenwicht is en veel spelers bevat die Ajax op dit moment niet aan de straatstenen kwijt kan.''

Financiële problemen

Mislintat trok vorig jaar zomer in totaal 12 spelers aan. Die staan inmiddels nog gezamenlijk nog 59 jaar onder contract in de hoofdstad, waarbij ook nog eens verplichtingen van 150! miljoen euro bij komen kijken. En dat is zorgelijk.
Alex Kroes, die meteen na binnenkomst onder vuur lag vanwege de aankoop van aandelen, kan zijn werk niet goed uitvoeren.
''De technische man wil Wout Weghorst, Pablo Rosario en een rechtsbuiten binnenhalen, maar heeft daar geen geld voor.''

Bezuinigen

Volgens De Telegraaf kan Ajax van elke 120 miljoen euro die binnenkomt, maar 50 miljoen uitgeven. Het is nu letterlijk van levensbelang dat spelers weggaan.
Elke euro die de Amsterdammers binnenkrijgen, is welkom. Maar ook de torenhoge spelerssalarissen zijn te gek voor woorden.
Er zijn maar drie spelers van alle Mislintat-aankopen die mogen blijven. Dat zijn Diant Ramaj, Sivert Mannsverk en Branco van den Boomen.

NET BINNEN

bickel

Zoon Martijn Krabbé geeft langverwachte update over zijn vader

jul 08, 18:58

Martijn Krabbé deelde begin maart het verschrikkeljke nieuws dat hij ziek is. Aan Shownieuws vertelt zijn zoon Bickel nu hoe de medische stand van zaken is.De zoon van Martijn laat weten dat het ''naa...

onweer

Weeralarm van kracht: ''Noodweer op komst in het hele land''

jul 08, 17:14

Vandaag was in principe best een lekkere zomerse dag. In tegenstelling tot een aantal dagen geleden, was het met zo'n 25 graden prima vertoeven. Maar aan alles komt een einde; vanaf 17.00 geldt code g...

mark gillis

Peter Gillis komt met langverwachte update over Mark

jul 08, 16:22

Vorige week maakte Peter Gillis bekend dat zijn zoon Mark voor zijn leven vecht op de intensive care. Mark ligt inmiddels al negen dagen in het ziekenhuis, waar hij in kunstmatige coma was gebracht. P...

mark gillis

Peter Gillis reageert op bericht dat Mark het niet zal redden

jul 08, 10:23

Het gaat niet goed met Mark Gillis. De realityster en zoon van Peter Gillis ligt al een week in het ziekenhuis met een zware longontsteking. Op internet circuleren echter heftige en onjuiste berichten...