Nieuwe Ajax-directeur per direct geschorst: ''Hij is er gloeiend bij''

Sport
door Roland
dinsdag, 02 april 2024 om 9:09
alekskroes
Net wanneer je denkt dat het allemaal niet slechter kan bij Ajax, meldt de club ceo Alex Kroes per direct te hebben geschorst. De beste man wordt verdacht van 'handel met voorwetenschap'. Ajax laat weten de samenwerking 'permanent te willen beëindigen.

CEO blijkt strafbaar

Alex Kroes was pas twee weken in dienst. Half maart trad hij 'eindelijk' in dienst en had meteen grote plannen. Hij zou de in nood verkerende topclub wel even komen redden. Want Alex wist het allemaal zo goed en zou de club weer terug naar de top brengen.
De kans dat hij daar nog aan kan gaan bijdragen, lijkt nihil. De raad van commissarissen heeft besloten om de directeur per direct te schorsen. En dat is natuurlijk niet zomaar. Kroes heeft volgens de rvc twee weken voor zijn aanstelling, op 2 augustus 2023, nog even snel 17.000 aandelen van Ajax gekocht. En dat mag niet. Het is zelfs strafbaar.

Alex Kroes

Kroes werkte van 1 december 2022 tot 1 september 2023 bij AZ als Directeur International Football Strategy. In augustus vorig jaar werd hij benoemd door Ajax als algemeen directeur. Door het concurrentiebeding dat hij bij AZ had, mocht hij niet meteen starten.
De Alkmaarders hielden hem daar namelijk aan. Zodoende kon hij pas twee weken geleden beginnen. Hij wilde graag een duidelijke structuur neerzetten, richting geven en rust creëren. Dat is helaas niet gelukt. Het waren 2 mooie weken.

The Supervisory Board of AFC Ajax NV has decided to suspend Alex Kroes, CEO and chairman of the board, with immediate effect and intends to terminate the collaboration permanently.

999
Reply

NET BINNEN

zandvoort

Op deze datum is de Grand Prix in Zandvoort 2025

apr 12, 21:49
nikkie plessen

Nikkie Plessen finaal afgemaakt door eigen volgers: ''Te ordinair''

apr 12, 20:44
frans bauer

Komt er een tweede seizoen van De Bauers? Frans geeft duidelijkheid

apr 12, 20:04
joostklein

Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

apr 12, 15:19