Nieuwe Ajax-directeur per direct geschorst: ''Hij is er gloeiend bij''

Sport
door Roland
dinsdag, 02 april 2024 om 9:09
alekskroes
Net wanneer je denkt dat het allemaal niet slechter kan bij Ajax, meldt de club ceo Alex Kroes per direct te hebben geschorst. De beste man wordt verdacht van 'handel met voorwetenschap'. Ajax laat weten de samenwerking 'permanent te willen beëindigen.

CEO blijkt strafbaar

Alex Kroes was pas twee weken in dienst. Half maart trad hij 'eindelijk' in dienst en had meteen grote plannen. Hij zou de in nood verkerende topclub wel even komen redden. Want Alex wist het allemaal zo goed en zou de club weer terug naar de top brengen.
De kans dat hij daar nog aan kan gaan bijdragen, lijkt nihil. De raad van commissarissen heeft besloten om de directeur per direct te schorsen. En dat is natuurlijk niet zomaar. Kroes heeft volgens de rvc twee weken voor zijn aanstelling, op 2 augustus 2023, nog even snel 17.000 aandelen van Ajax gekocht. En dat mag niet. Het is zelfs strafbaar.

Alex Kroes

Kroes werkte van 1 december 2022 tot 1 september 2023 bij AZ als Directeur International Football Strategy. In augustus vorig jaar werd hij benoemd door Ajax als algemeen directeur. Door het concurrentiebeding dat hij bij AZ had, mocht hij niet meteen starten.
De Alkmaarders hielden hem daar namelijk aan. Zodoende kon hij pas twee weken geleden beginnen. Hij wilde graag een duidelijke structuur neerzetten, richting geven en rust creëren. Dat is helaas niet gelukt. Het waren 2 mooie weken.

The Supervisory Board of AFC Ajax NV has decided to suspend Alex Kroes, CEO and chairman of the board, with immediate effect and intends to terminate the collaboration permanently.

965
Reply

NET BINNEN

maik de boer

Vriend Maik de Boer blijkt al maanden geleden te zijn overleden

jul 22, 21:04

Een opmerkelijk bericht van Maik de Boer. De stylist heeft vandaag een droevig bericht gedeeld. Hij is er vandaag achter gekomen dat een van zijn beste vrienden al maanden geleden overleden is. Dat wi...

mark gillis

Familie Gillis deelt langverwacht nieuws over Mark

jul 22, 19:42

De familie Gillis heeft vandaag een belangrijke update gegeven over de situatie van Mark. Tegen Shownieuws vertellen ze dat Mark de intensive care eindelijk heeft mogen verlaten. En dat is erg goed ni...

amalia

Officieel: dit is de nieuwe vriend van Amalia en hij is een hele bekende

jul 22, 15:07

Prinses Amalia is aan de man. Meerdere Europese tijdschriften zijn het roerend met elkaar eens: de Nederlandse kroonprins vormt een koppel met een bekende prins van 26 jaar oud. De twee werden al een...

kaars

Dochter (25) van wereldberoemde artiest plots overleden

jul 22, 14:26

Een verdrietig bericht. Lucy-Bleu Knight, de 25-jarige stiefdochter van de wereldberoemde gitarist Slash (58) is vorige week plotseling overleden. Dat heeft Slash, echte naam Saul Hudson, middels een...