Nieuwe Ajax-directeur per direct geschorst: ''Hij is er gloeiend bij''

Sport
door Roland
dinsdag, 02 april 2024 om 9:09
alekskroes
Net wanneer je denkt dat het allemaal niet slechter kan bij Ajax, meldt de club ceo Alex Kroes per direct te hebben geschorst. De beste man wordt verdacht van 'handel met voorwetenschap'. Ajax laat weten de samenwerking 'permanent te willen beëindigen.

CEO blijkt strafbaar

Alex Kroes was pas twee weken in dienst. Half maart trad hij 'eindelijk' in dienst en had meteen grote plannen. Hij zou de in nood verkerende topclub wel even komen redden. Want Alex wist het allemaal zo goed en zou de club weer terug naar de top brengen.
De kans dat hij daar nog aan kan gaan bijdragen, lijkt nihil. De raad van commissarissen heeft besloten om de directeur per direct te schorsen. En dat is natuurlijk niet zomaar. Kroes heeft volgens de rvc twee weken voor zijn aanstelling, op 2 augustus 2023, nog even snel 17.000 aandelen van Ajax gekocht. En dat mag niet. Het is zelfs strafbaar.

Alex Kroes

Kroes werkte van 1 december 2022 tot 1 september 2023 bij AZ als Directeur International Football Strategy. In augustus vorig jaar werd hij benoemd door Ajax als algemeen directeur. Door het concurrentiebeding dat hij bij AZ had, mocht hij niet meteen starten.
De Alkmaarders hielden hem daar namelijk aan. Zodoende kon hij pas twee weken geleden beginnen. Hij wilde graag een duidelijke structuur neerzetten, richting geven en rust creëren. Dat is helaas niet gelukt. Het waren 2 mooie weken.

The Supervisory Board of AFC Ajax NV has decided to suspend Alex Kroes, CEO and chairman of the board, with immediate effect and intends to terminate the collaboration permanently.

956
Reply

NET BINNEN

beste zangers

Voor dit bedrag kun je Tangarine uit Beste Zangers boeken

okt 06, 14:06

Tangarine zet zichzelf momenteel goed op de kaart. De twee broers doen mee aan het huidige seizoen van Beste Zangers en maken veel indruk. Maar wat kost het als je hen wil boeken? Spoiler: het tarief...

kristel k3

K3-Kristel in diepe rouw door verschrikkelijk verlies

okt 06, 13:41

Kristel, die je natuurlijk kunt kennen van de meidenband K3, heeft gisteren verschrikkelijk nieuws gedeeld op Instagram. De zangeres is een collega, die tevens een goede vriend van haar was verloren....

apenheul

Apenheul gooit prijzen omhoog: dit moet je nu voor een kind aftikken

okt 06, 12:36

Er is grote verontwaardiging ontstaan over de prijzen van het winter-evenement van dierenpark Apenheul. Op Facebook klagen mensen steen en been over de kosten, die als buitensporig hoog worden omschre...

woman showing sadness lonely place

Weerman heeft slecht nieuws: ''Orkaan in aantocht''

okt 06, 10:13

Vandaag belooft een rustige en ook vrij zonnige dag te worden, maar vanavond slaat het weer compleet om. Weerman Dennis Wilt voorspelt regen en wind.De dag is frisjes begonnen, maar de temperatuur gaa...