Algerijnse boksster ondergaat metamorfose en is nu onherkenbaar

Sport
door Roland
zaterdag, 24 augustus 2024 om 9:51
imane khelif
Op de Olympische Spelen was er onlangs veel te doen om Imane Khelif. De boksster uit Algerije mepte in recordtempo iedereen de ring uit. Vervolgens ontstond er ophef. Boze tongen beweerden dat Khelif geen vrouw was.

Geslacht Imane Khelif

Het bokspartijtje tegen Angela Carina werd er een om nooit meer te vergeten. Carina gaf al na 46 seconden op omdat ze bang was voor permanente schade aan haar gezicht.
Na afloop vond Carina het allemaal maar 'oneerlijk'. Zonder het uit te spreken, doelde ze op de geslachtstest die vorig jaar door de inmiddels niet langer erkende organisatie IBA werd afgenomen. Khelif hier niet door en zou volgens de voorzitter zowel het vrouwelijke X- als het mannelijke Y-chromosoom hebben. Hiervoor werd nooit bewijs geleverd.
De vader van Imane Khelif liet kort daarna van zich horen. In een Youtube-filmpje vertelde hij Imane gewoon een meisje is, en ook zo is opgevoed.

Loopbaan

Op de Olympische Spelen ramde Khelif iedereen de ring uit, maar het is niet zo dat ze elke partij in haar leven heeft gewonnen.
Bij de Olympische Spelen in Tokio in 2020 vloog ze er in de kwartfinale uit. Tot dusver heeft ze 50 wedstrijden gebokst, waarvan er 9 werden verloren.

Cyberpesten

De ophef over haar geslacht is Imane niet in de koude kleren gaan zitten. Een paar dagen geleden deed ze dan ook aangifte van cyberpesten.
Wat opvalt is dat ze daarbij niet schroomt om twee grote namen aan te klagen. In de aangifte worden de namen van J.K. Rowling en Elon Musk genoemd.

Make-over

Khelif heeft inmiddels een heuse metamorfose ondergaan, gekregen van het account Beauty Code. Hier krijgt ze ontzettend veel lovende reacties op.
Niet alleen haar haren zijn wat langer en in een ander model. Ook heeft een professional zich gebogen over de make-up van Khelif.
Wat vind jij van het resultaat? Laat het weten in de reacties!

NET BINNEN

peter bb vol liefde

B&B-Peter doet het weer en is nu intiem met deze deelneemster

sep 19, 22:20

Peter was een van de kandidaten die we in het afgelopen seizoen van B&B Vol Liefde zagen. Hier ging hij in eerste instantie voor Iris, maar dat mislukte. Daarna leek hij iets met Malgosia te beginnen,...

erasmusbrug

Grote paniek: man steekt in Rotterdam om zich heen

sep 19, 21:11

Enorme paniek in Rotterdam. Daar heeft een man zojuist met een mes om zich heen gestoken. Bij dit zeer heftige incident in minimaal een iemand om het leven gekomen. Volgens de eerste berichten zijn er...

albert bb vol liefde

Grote verbazing: B&B-Albert blijkt getrouwd

sep 19, 19:54

Voor kasteeleigenaar Albert eindigde het avontuur in B&B Vol Liefde met een nieuwe vriendin. Joyce en hij zijn stapelgek op elkaar. Maar wat blijkt nu? Albert is, en was tijdens de opnamens van het pr...

feyenoord

Feyenoordfans koken over en wijzen allemaal naar één speler: ''Nooit meer opstellen''

sep 19, 19:19

Feyenoord speelt momenteel de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. De Rotterdammers lopen achter de feiten aan en staan in de rust al met 0-4 achter. Fans laten via social media van zich...