Algerijnse boksster geeft eindelijk duidelijkheid over haar geslacht

Sport
door Roland
zaterdag, 10 augustus 2024 om 17:27
imane khelif
De hele wereld weet inmiddels wie Imane Khelif uit Algerije is. Dat komt niet alleen door haar prestaties. In de afgelopen twee weken ging het vooral over haar geslacht. Gisteren won Khelif de gouden medaille in de 66kg-klasse. Na afloop onthulde ze haar geslacht.

Imane Khelif

Het balletje rondom het geslacht van Imane Khelif begon te rollen na haar eerste bokspartij. De arme Italiaanse Angela Carina gaf al na 46 seconden op.
Na afloop vond Carina dat het allemaal 'niet zo eerlijk' was verlopen. Ze durfde het niet te zeggen, maar doelde vanzelfsprekend op de gefaalde gendertest van Khelif. Vorig jaar kwam de Algerijnse niet door de test, die werd afgenomen door de IBA.
De International Boxing Association (IBA), wordt inmiddels niet meer erkend. Dat komt dan weer doordat de IBA problemen heeft met integriteit en op het gebied van het financieel beleid. Klinkt dus niet als erg betrouwbaar...
Enfin, de resultaten van de test werden nooit openbaar gemaakt. De voorzitter van de IBA, Umar Kremliv uit de Russische Federatie, deed daar nogal schimmig over.
Het zou een 'aparte test' zijn geweest waarvan de resultaten vertrouwelijk zouden zijn. Wel wist Kremliv nog te onthullen dat Khelif zowel het het X- als het mannelijke Y-chromosoom heeft. Ook hier is dus geen enkel bewijs van.

Vader Imane Khelif

Vorige week besloot de vader van Imane, Omar, te reageren op alle ophef. In een YouTube-video was te zien dat hij emotioneel vertelde over hoe hij zijn dochter als vrouw is geboren en dat ze ook zo is opgevoed. En dus zou je denken dat het nu wel klaar was.
Dat bleek allerminst aan de orde, want online ging men vrolijk door met beledigen. Gisteren won Khelif goud op de Olympische Spelen.
Haar Chinese tegenstander was niet meer dan een tijdelijke figurant en was niet opgewassen tegen de klappen.
Na afloop verscheen Khelif voor de camera. "Of ik wel of niet kwalificeer, of ik wel of niet een vrouw ben - ik heb me al vaker uitgelaten in de media - ik ben volledig gekwalificeerd deel te nemen aan deze competitie'', aldus de kampioene.
"Ik ben een vrouw zoals elke andere vrouw. Ik ben geboren als vrouw, ik heb geleefd als vrouw, en ik heb ook als vrouw meegedaan aan deze competitie. Daar bestaat geen twijfel over."

NET BINNEN

peter bb vol liefde

B&B-Peter doet het weer en is nu intiem met deze deelneemster

sep 19, 22:20

Peter was een van de kandidaten die we in het afgelopen seizoen van B&B Vol Liefde zagen. Hier ging hij in eerste instantie voor Iris, maar dat mislukte. Daarna leek hij iets met Malgosia te beginnen,...

erasmusbrug

Grote paniek: man steekt in Rotterdam om zich heen

sep 19, 21:11

Enorme paniek in Rotterdam. Daar heeft een man zojuist met een mes om zich heen gestoken. Bij dit zeer heftige incident in minimaal een iemand om het leven gekomen. Volgens de eerste berichten zijn er...

albert bb vol liefde

Grote verbazing: B&B-Albert blijkt getrouwd

sep 19, 19:54

Voor kasteeleigenaar Albert eindigde het avontuur in B&B Vol Liefde met een nieuwe vriendin. Joyce en hij zijn stapelgek op elkaar. Maar wat blijkt nu? Albert is, en was tijdens de opnamens van het pr...

feyenoord

Feyenoordfans koken over en wijzen allemaal naar één speler: ''Nooit meer opstellen''

sep 19, 19:19

Feyenoord speelt momenteel de Champions League-wedstrijd tegen Bayer Leverkusen. De Rotterdammers lopen achter de feiten aan en staan in de rust al met 0-4 achter. Fans laten via social media van zich...