Oranje-international vergrijpt zich aan meisje van 12

Sport
door Roland
dinsdag, 23 juli 2024 om 10:08
velde
Over drie dagen beginnen de Olympische Spelen van 2024 van Parijs. Een van de atleten die daar zijn opwachting zal maken, is Steven van de Velde. De beachvolleyballer zal aanstaande zondag in actie komen, maar zijn deelname in controversieel.

Meisje van 12

In de media verschijnen namelijk berichten over het duistere verleden van Van de Velde. De atleet werd in 2016 veroordeeld voor drie gevallen van verkrachting.
Hij vergreep zich aan een meisje van twaalf (!) jaar oud uit het Britse Milton Keynes. Hij leerde het kind kennen via Facebook en vloog in 2014 als 19-jarige helemaal naar het Verenigd Koninkrijk. Daar heeft Van de Velde het kind meermaals misbruikt. 
De rechter achtte hem schuldig en veroordeelde Steven van de Velde tot een gevangenisstraf van vier jaar.
Van de Velde diende slechts één jaar van zijn straf uit. Uiteindelijk werd hij overgebracht naar ons land, door een verdrag tussen de twee landen. 
In Nederland werd de aanklacht aangepast van verkrachting naar 'ontucht'. En daardoor hoefde hij de resterende drie jaar niet uit te zitten.
"Ik heb gedaan wat ik heb gedaan. Ik kan het niet terugdraaien, dus zal de gevolgen moeten dragen. Je mag oordelen, natuurlijk. Het is de grootste fout van mijn leven'', zo vertelde Van de Velde eerder tegen de NOS.

Olympische Spelen

De Olympische Spelen 2024 in Parijs duren van 26 juli tot en met zondag 11 augustus 2024. Van de Velde maakt dus deel uit van het beachvolleybal-team.
Dat team speelt op 28 augustus de eerste van zes groepswedstrijden. 

NET BINNEN

hermanberghuis

Wie kent Herman uit Idols nog? Zo ziet hij er nu uit

okt 14, 00:06

Bijna iedereen kent Herman Berghuis uit Idols wel. Hij werd beroemd in Nederland door zijn deelname aan Idols in 2003, maar is inmiddels uit de spotlights verdwenen. Wij hebben voor je uitgezocht hoe...

mj13

Miljoenenjacht-kijkers reageren volop op de finaliste en zijn het met elkaar eens

okt 13, 21:40

Zondagavond 13 oktober en dat betekent de derde aflevering in het nieuwe seizoen van Miljoenenjacht. In de vorige twee afleveringen gingen de finalisten met dikke geldprijzen naar huis, en ook vanavon...

coinpusher

Experts laten zien hoe je wint bij een coinpusher op de kermis: ''Dit moet je doen''

okt 13, 20:54

Op een kermis heb je niet alleen maar attracties. Je kunt er ook leuke prijzen winnen door te spelen op een zogeheten coinpusher. Maar wat is nou de beste strategie om dit te doen? In dit artikel gaan...

trans12

Patrick (45) heeft transitiespijt: ''Mijn behuizing klopt niet meer''

okt 13, 19:41

Volgens de meest recente cijfers van het CBS (Centraal Bureau voor de Statistiek) scharen zo'n 2,7 miljoen mensen in Nederland zich inmiddels onder de LHBTQIA-community. Binnen die community heb je al...