Oranje wint en volgens kijkers komt dat door één speler

Sport
door Roland
zaterdag, 06 juli 2024 om 22:22
oranje
Het Nederlands elftal is door naar de halve finale van het EK. Na een 0-1 achterstand bij rust, wonnen we gelukkig alsnog met 2-1. Makkelijk ging het niet, maar dat doet er even niet toe. Oranjekijkers wijzen één speler.

Nederland wint

In de eerste helft speelde Nederland beschamend slecht. De Turken, op het oog toch niet bepaald overlopend van kwaliteit, gaven nauwelijks ruimte weg.
Op slag van rust kwam Turkije zelfs op voorsprong. Fans eisten meerdere wissels, maar Koeman besloot alleen Steven Bergwijn eruit te halen. Dat betekende dat Memphis, die de eerste helft alleen maar in de weg liep, op het veld mocht blijven staan.
Achteraf is dat maar goed ook, want de beschimpte Depay gaf uiteindelijk de assist op Stefan de Vrij. Met een ziedende kopbal liet hij de keeper kansloos.
(Tekst gaat verder onder de doelpunten)
Zes minuten daarna kwam Oranje op voorsprong. In eerste instantie leek Cody Gakpo de 2-1 binnen te glijden, maar het bleek een eigen doelpunt.

Wout Weghorst

Nederland is dus halvefinalist. Fans zijn vanzelfsprekend dolgelukkig, maar wijzen één speler aan die daar een groot aandeel in heeft.
Wout Weghorst is de naam. Op X roemen mensen de invalspits. ''Toen hij erinkwam gebeurde er eindelijk wat'', zo schrijft iemand.

Analisten zijn het eens

Pierre van Hooijdonk, oud-spits van Oranje en tegenwoordig analist, geeft ook aan dat Oranje gewonnen heeft doordat Weghorst erin kwam.
''Je kan niet spelen met Memphis of Xavi in de spits. Met Weghorst werd iedere aanval ineens gevaarlijk'', aldus Pi-Air.
Overigens speelde keeper Bart Verbruggen ook een puike partij, waar hij veel respect voor verdient. Voor velen is het nu wel duidelijk: dit is de keeper voor de komende jaren.

Poll

Onderstaand enkele reacties van fans:

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

NET BINNEN

freriks

De Slimste Mens-kijkers klaar met één deelnemer

jul 23, 21:49

Toekomstig De slimste mens-presentator Herman van der Zandt is dit seizoen kandidaat van deze populaire televisiequiz. Herman was vanavond ook weer te zien, net als Fay Lovsky. De zangeres is echter n...

martien

'Martien heeft een nieuwe vriend en dat is een hele bekende'

jul 23, 19:23

De roddelbladen en gerenommeerde nieuwswebsites koppen allemaal dat Martien Meiland openheid van zaken geeft over een 'geheime relatie'. Andere websites schrijven dat de realityster nu eindelijk een v...

hermanberghuis

Wie kent Herman uit Idols nog? Zo ziet hij er nu uit

jul 23, 19:16

Bijna iedereen kent Herman Berghuis uit Idols wel. Hij werd beroemd in Nederland door zijn deelname aan Idols in 2003, maar is inmiddels uit de spotlights verdwenen. Wij hebben voor je uitgezocht hoe...

carlo

Vader Carlo Boszhard met spoed opgenomen

jul 23, 19:03

Carlo Boszhard, die het afgelopen seizoen van Married At First Sight presenteerde, heeft schokkend nieuws gedeeld. In zijn column voor Televizier schrijft hij dat zijn vader in het ziekenhuis ligt en...