Diskwalificatie Joost Klein ongedaan gemaakt. EBU reageert

BNers
door Roland
dinsdag, 02 juli 2024 om 21:26
gover meit en joost klein
Goed nieuws voor Joost Klein. De Europapa-Fries is bij de eerstvolgende editie van het songfestival weer welkom. De diskwalificatie, die ook inhield dat hij tot nader order niet meer mocht komen, is daarmee nu ongedaan gemaakt.

Joost Klein weer welkom

In een interview met de Zweedse radiozender P4 vertelt de grote baas van de EBU, Jean Philip De Tender, dat Joost weer welkom is.
Nogal opmerkelijk allemaal aangezien er in Zweden nog een zaak naar Joost loopt. Justitie buigt zich nu over de kwestie, waarbij er kans is dat hij in het Scandinavische land voor het hekje moet verschijnen. Aanleiding is natuurlijk het gedoe met een cameravrouw.
Toch meldt de EBU nu dat Klein volgend jaar gewoon weer welkom is, als de AVROTROS hem selecteert als de kandidaat voor Eurovisie 2025.

EBU: 'Joost Klein is volgend jaar gewoon welkom op het Songfestival.' De diskwalificatie van Joost is geen reden om hem voor een volgende editie te weigeren. Dat zei EBU-baas Jean Philip De Tender in een Zweeds radiointerview.

439
Reply
Of AVROTROS überhaupt iemand gaat sturen is nog maar zeer de vraag. De omroep wil eerst dat de EBU een paar structurele aanpassingen doorvoert. Pas dan wordt de knoop doorgehakt of Nederland er volgende keer bij is.
Zwitserland en Luxemburg overwegen ook om niet meer mee te doen. De Tender meldt dat nog geen enkel land zich heeft teruggetrokken. Wie dat wil doen, heeft tot eind september de tijd. Dan wordt begonnen met alle voorbereidingen.

Rapport

Gisteren bracht de EBU het langverwachte rapport naar buiten over het songfestival van 2024. Volgens de organisatie was er een onafhankelijk onderzoek uitgevoerd, en de bevindingen hier van werd gister gedeeld.
De EBU heeft besloten een nieuwe functie, in de vorm van een ESC-director, te verzinnen. Degene die deze positie gaat invullen, moet ervoor zorgen dat alles ordentelijk verloopt.
Over de klachten die onder meer door winnaar Nemo en zangeres Bambi Thug werden ingediend werd met geen woord gerept. Ook de diskwalificatie van Joost Klein werd niet nader toegelicht.
Aran Bade was totaal verbouwereerd. ''Ze trappen vooral een hoop open deuren in'', aldus de RTL Boulevard-verslaggever.
Op X vinden mensen het vreemd dat de EBU naar buiten brengt dat Joost weer mag komen. Op X wijst men erop dat er iets niet helemaal lijkt te kloppen:

NET BINNEN

iris

'B&B-Iris liegt over scheiding, ex-schoonfamilie vertelt hoe het echt zit

jul 19, 21:38

Iris uit B&B Vol Liefde 2024 ligt onder vuur. Haar ex-schoonfamilie is niet blij met de uitspraken die ze doet omtrent de scheiding met haar ex-man Hans. Iris zou de waarheid niet vertellen en zou zel...

eloise

Eloise liegt alles bij elkaar: ''Dit gelooft niemand.''

jul 19, 20:51

Eloise van Oranje roeptoetert overal en nergens dat ze het bekend zijn verschrikkelijk vindt. Maar in de tussentijd doet ze alles voor aandacht. Nu komt ze met een ongeloofwaardig verhaal, dat ze in d...

maan

Doek valt voor Maan: ''Dit is het einde van haar carrière''

jul 19, 20:00

Maan de Steenwinkel is een paar jaar enorm succesvol geweest. Tot een jaar geleden kwam elk lied dat ze uitbracht in de hitparade. Maar nu ziet Maan alle alarmbellen afgaan. ''Haar carrière is echt vo...

mark

Peter komt met zorgwekkende update over Mark

jul 19, 19:23

De familie Gillis heeft een zorgwekkende update gegeven over de situatie van Mark, die sinds eind vorige maand op de intensive care ligt. In het bericht wordt onder meer aangegeven dat de laatste dage...