EBU deelt eindelijk langverwacht rapport, fans gaan helemaal los

BNers
door Roland
maandag, 01 juli 2024 om 17:31
joost klein
De European Broadcast Union (EBU) heeft zojuist het langverwachte rapport naar buiten gebracht. Fans waren hier ontzettend benieuwd naar, omdat de diskwalificatie van Joost Klein vermoedelijk ook aan bod zou komen.

Rapport EBU

De EBU heeft besloten, zo valt te lezen in het rapport, om een nieuwe functie van ESC-Director te bedenken. Die moet de komende editie in goede banen leiden.
De organisatie stelt dat er tijdens het onderzoek naar voren is gekomen dat er behoefte was aan 'versterking van het leiderschapsteam van het songfestival'. De nieuwe ESC-Director zal moeten gaan rapporteren aan de mediadirecteur van de EBU en de EBU Deputy Director General.
De EBU denkt dat alle ellende hiermee wordt opgelost. ''Na slechts zes weken sinds het songfestival 2024 zijn we blij dat we deze beslissingen snel hebben genomen om het evenement voor de toekomst te versterken en ook te ondersteunen.''
Maar er is meer. De EBU gaat ook scherper toezien op drie verschillende punten. Dat gaat over het bestuur en de participatie van de EBU.
Ten tweede komt er meer aandacht voor veiligheid en risicobeheer en als laatste is het 'zorgen voor een show voor het algemene publiek en een brede betrokkenheid'.
Wat dat precies betekent? De EBU wil graag nog meer gaan samenwerken met fans, influencers en media. Het songfestival moet een feest voor alle doelgroepen zijn.

Joost Klein

Dat gewauwel is leuk en aardig, maar iedereen wil natuurlijk weten waarom Joost Klein gediskwalificeerd is. In het rapport wordt er met geen woord over gerept.
Sterker nog, de EBU heeft besloten om Joost Klein gewoon te negeren. Er staat niks, nakkes, nada in over onze inzending.
Dit zorgt voor woede bij fans. Ook heeft de EBU niets gedaan met de klachten die zijn binnengekomen. Onder meer winnaar Nemo en de Ierse Bambi Thug hadden flink geklaagd. Maar geen woord dus.

Poll

De aanbevelingen van het EBU-onderzoek zijn vooral een heleboel open deuren. En wat opvalt: de concrete issues van afgelopen jaar worden niet duidelijk benoemd. En zolang alle hoge posten bezet blijven door dezelfde mensen, lijkt echte verandering nog ver. #Eurovision

141
Reply

NET BINNEN

albert

B&B-Albert reageert op de kritiek die hij krijgt en is duidelijk over wat hij zoekt

jul 24, 20:03

B&B Vol Liefde-Albert werd gisteren compleet afgemaakt op social media door wat ongemakkelijke momenten met Marijke. Hoe denkt de kasteelheer zelf eigenlijk over de aandacht die hij krijgt? En wat zoe...

frank dane

Frank Dane maakt bekend waarom hij al weken niet op de radio is

jul 24, 18:30

Frank Dane was al een paar weken afwezig bij Radio 583. Tot nu toe wist niemand wat er exact aan de hand is. De diskjockey heeft nu zelf een eind gemaakt aan alle speculaties. Op Instagram meldt hij d...

kaarsjes

Bekende realityster (27) dood gevonden in huis

jul 24, 12:12

Een zeer triest bericht. De bekende realityster Autumn (Oxley) Crittendon, die je kunt kennen uit de populaire MTV-show '16 and Pregnant', is op 27-jarige leeftijd overleden. De politie onderzoekt haa...

zomer

Monsterhitte keert terug: Op deze dagen wordt het snikheet

jul 24, 11:57

Heerlijk nieuws voor Nederlanders die vakantie vieren in eigen land. We moeten nog een paar dagen door de zure appel heen bijten, maar vanaf aanstaande zondag keert de zomer in vol ornaat terug in ons...