EBU komt eindelijk met duidelijkheid over wegsturen Joost

Entertainment
door Roland
zondag, 30 juni 2024 om 19:01
joost klein
Groot nieuws. De European Broadcasting Union (EBU), de organisatie achter het Eurovisiesongfestival, zal volgende week naar buiten treden met de bevindingen van het onafhankelijke onderzoek naar het recente liedjesfestijn. Dat meldt de krant Blick uit Zwitserland.

Songfestival 2024

Het afgelopen Songfestival was een behoorlijke puinzooi. Naast het diskwalificeren van Joost Klein gebeurde er nog veel meer.
Meerdere delegaties dienden klachten in over onder andere sfeer achter de schermen. Onder meer de winnaar van het festival, Nemo, en de Ierse Bambie Thug uitten flinke kritiek. De organisatie kondigde daarna aan dat er een onafhankelijk onderzoek zou komen.
"Om het Eurovisie Songfestival verder te versterken, hebben we een onafhankelijke expert gevraagd om het songfestival van 2024 in Malmö te onderzoeken om inzichten en lessen te delen met de bestuursorganen van de EBU", aldus de organisatie.
Inmiddels is het onderzoek dus klaar. Volgende week treed men naar buiten met het rapport. De kans is groot dat ook het wegsturen van Joost Klein aan de orde komt.
Die is naar huis gestuurd vanwege een incident met een cameravrouw. Wat er exact gebeurd is, is meer dan 2 maanden later nog steeds niet bekend. Maar daar komt hoogstwaarschijnlijk dus verandering in. De EBU kreeg veel kritiek op de diskwalificatie.

Deelname onzeker

Op het moment van schrijven is het overigens ook nog niet zeker of Nederland van de partij is tijdens de editie van 2025.
De AVROTROS eist dat de EBU een aantal veranderingen doorvoert. Pas als dat naar tevredenheid verloopt zal de commissie besluiten of 'we' wel of niet mee gaan doen.
Overigens zijn er nog meer landen die openlijk hebben aangegeven wellicht af te zien van verdere deelname, zo werd eerder duidelijk. Het gaat respectievelijk om Noorwegen en Luxemburg.

Poll

NET BINNEN

jelmont

B&B-eigenaar loog over verleden, zender begint groot onderzoek

jul 24, 22:20

B&B Vol Liefde houdt de gemoederen flink bezig. In Nederland is het programma een hit (zie video), maar ook bij onze zuiderburen, met B&B Zoekt Lief. Daar is één deelnemer in het bijzonder die de tong...

albert

B&B-Albert reageert op de kritiek die hij krijgt en is duidelijk over wat hij zoekt

jul 24, 20:03

B&B Vol Liefde-Albert werd gisteren compleet afgemaakt op social media door wat ongemakkelijke momenten met Marijke. Hoe denkt de kasteelheer zelf eigenlijk over de aandacht die hij krijgt? En wat zoe...

frank dane

Frank Dane maakt bekend waarom hij al weken niet op de radio is

jul 24, 18:30

Frank Dane was al een paar weken afwezig bij Radio 583. Tot nu toe wist niemand wat er exact aan de hand is. De diskjockey heeft nu zelf een eind gemaakt aan alle speculaties. Op Instagram meldt hij d...

kaarsjes

Bekende realityster (27) dood gevonden in huis

jul 24, 12:12

Een zeer triest bericht. De bekende realityster Autumn (Oxley) Crittendon, die je kunt kennen uit de populaire MTV-show '16 and Pregnant', is op 27-jarige leeftijd overleden. De politie onderzoekt haa...