Dit is er echt gebeurd met de ouders van Joost Klein

BNers
door Roland
maandag, 06 mei 2024 om 16:53
joostklein
Joost Klein is al weken hot news. De man die ons gaat vertegenwoordigen op Eurovisie, heeft een megahit te pakken met Europapa. Het is een verkapte ode aan zijn ouders. Maar uit wat voor gezin komt Joost? En wat is er met zijn ouders gebeurd?

Gezin Joost Klein

Joost is een nakomertje. Hij wordt geboren op 10 november 1997. Zijn ouders Hans en Ella Klein hebben dan al twee kinderen. Zus Nanda is dan al 15, broer Hugo is 14.
Het gezin woont in Britsum, een klein dorpje boven Leeuwarden. Als hij wat ouder is, wil hij op tapdansen. Dat kan op dat moment niet in Friesland, waarna zijn vader besluit hem op voetbal te doen. ''Toen danste ik op het veld'', zo zei Joost in de podcast Convo.

Ouders Joost Klein

De ouders van Joost komen oorspronkelijk niet uit Friesland, maar uit Amsterdam en Hilversum. Ze praten wel met andere dorpsbewoners, maar echt integreren vinden ze niet zo belangrijk.
Vader Hans bemoeit zich liever met vluchtelingen. Er komen talloze Afghaanse vluchtelingen over de vloer bij de familie. Hans helpt hen om zich te settelen in Friesland en dat maakt ook indruk op Joost. In Europapa is het zinnetje 'Mijn vader zei me ooit: het is een wereld zonder grenzen', verwijst dan ook naar het helpen van deze mensen.
In 2010 wordt het gezin ontwricht. Hans Klein krijgt te horen dat hij kanker heeft. Joost is pas 12 jaar als hij zijn vader op 29 mei van dat jaar verliest.
Zijn moeder is hier zo door ontdaan, dat ze moet worden opgenomen. Nauwelijks een jaar later wil Joost zijn moeder bezoeken. Op 5 juni 2011 vindt hij haar levenloos op de bank. Zijn moeder heeft een hartaanval gehad. Op 13-jarige leeftijd is hij wees.
Joost gaat er mentaal aan onderdoor en kan niet bij zijn broer en/of zus wonen. Hij komt bij een gastgezin en zelfs in een crisisopvang voor probleemjongeren terecht.
Zijn creativiteit verliest hij echter niet. Hij bouwt een gemeenschap op YouTube en maakt video's. Totdat hij in de gaten krijgt dat muziek zijn grote passie is. In 2017 treed hij voor het eerst op. Overmorgen staat hij op het Eurovisie Songfestival.

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...