Eindelijk goed nieuws voor Joost Klein na debacle bij Eurovisie

BNers
door Roland
maandag, 13 mei 2024 om 22:11
joost klein
Het gaat de afgelopen dagen alleen nog maar over Joost Klein. Helaas was het vrijwel alleen maar slecht nieuws. Eindelijk is er nu een goed nieuwtje voor de Europapa-zanger. Het nummer waarmee hij ons land zou vertegenwoordigen, breekt alle records.

Europapa recordbreker

Toen Joost zijn nummer Europapa op 29 februari lanceerde, ging het al meteen viraal. Binnen een paar dagen was het al miljoenen keren beluisterd.
Op YouTube staat de teller op het moment van schrijven op meer dan 27 miljoen weergaven. Ook op Spotify is het nu een van de meest afgespeelde liedjes. Europapa staat in de Viral 50 van de wereld! Dat betekent dus dat er miljoenen mensen naar hebben geluisterd.

Niet makkelijk

Het is een uitzonderlijke prestatie om in de Viral 50 van de wereld te komen. Het heeft namelijk te maken met drie factoren.
Het nummer moet allereerst flink gestegen zijn in streams. Ook wordt er becijferd hoe vaak het nummer door mensen gedeeld wordt en hoeveel 'nieuwe mensen' het nummer voor het eerst hebben geluisterd. En dat gaat momenteel dus keihard.

Wie is de winnaar?

Het Eurovisie Sonfgestival werd uiteindelijk gewonnen door Nemo uit Zwitserland. Die zong The Code prachtig, maar veel mensen denken dat deze zanger heeft gewonnen omdat 'het' een non-binaire persoon is. Dat was in de geschiedenis nog niet voorgekomen.
De reactie van de deelnemer uit Ierland sprak boekdelen. Toen de zangeres werd gevraagd wat ze ervan vond dat Nemo had gewonnen, waren haar eerste woorden: ''Geweldig dat een non-binair persoon heeft gewonnen!''
Of het echt zo is opgezet kan natuurlijk niet bewezen worden. Opmerkelijk is wel dat luisteraars wereldwijd niet zoveel interesse hebben in de winnaar van het Songfestival.
The Code heeft 'maar' 8,5 miljoen streams op Spotify. En Europapa? Die staat inmiddels op 52 miljoen streams. Wie is hier nu eigenlijk de grote winnaar?

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...