Maxim Hartman openhartig over overleden zoon: ‘Ik was onbewust heel agressief’

BNers
doorRickmaandag, 27 juni 2022 at 13:28
Maxim Hartman openhartig over overleden zoon: ‘Ik was onbewust heel agressief’
Tijdens het programma Boerderij van Dorst is Maxim Hartman openhartig over het verlies van zijn zoon Mick. Er is niks erger dan je eigen kind verliezen. Maxim vertelt hoe hij met dit verlies omging. Hij zegt dat hij zijn verdriet omzette in woede. "Ik was onbewust heel agressief", aldus Maxim.

Uitzichtloosheid

Samen met Hanneke Groenteman was Maxim te gast op de boerderij van Raven van Dorst. Maxim ging door een diep dal. Hij vertelt dat hij de uitzichtloosheid erg pittig vond. "Ik vind het lekker als je problemen op kunt lossen. Dat is ook een beetje een mannelijke eigenschap volgens mij. Maar hier kun je niks aan doen, aan zo’n ziekte. Je moet eigenlijk afzien.”
Beeld BNN VARA
Beeld BNN VARA
Maxim heeft de dood op een andere manier verwerkt dan de meeste mensen doen. Hij vindt dat je verdriet beter kunt omzetten in woede. "Ik was onbewust heel agressief. Je hebt mensen die gaan heel hard huilen… Dat heb ik niet gedaan. Ik heb wel een paar keer gehuild, maar niet heel veel."
Vaak uitte hij zijn agressie uit naar vreemden. Zo vertelde hij een voorbeeld over een confrontatie bij de kassa. "Ik geef je nog één waarschuwing, anders sloop ik je hele kassa eruit."
Vroeger had Maxim een erg goede band met zijn zoon Mick. Maar toen Mick steeds meer de alternatieve hoek opzocht veranderde de band tussen vader en zoon. Totdat Mick ziek werd. "Als een kind ziek wordt, krijg je weer bijna zo’n band als toen het klein was", aldus Maxim.
0 Reacties