Uitgelekt: Dit is waarom Jutta Leerdam weggestuurd is bij schaatsploeg

BNers
door Roland
zaterdag, 04 mei 2024 om 12:49
jutta leerdam
De laatste weken is Jutta Leerdam weer aardig actueel. Helaas niet vanwege haar schaatsprestaties. De knappe blondine werd namelijk de laan uitgestuurd door Jumbo-Visma. Wat volgde was een wedstrijdje moddergooien. Maar wie heeft er nu gelijk? Inmiddels is er meer duidelijk.

Contract niet verlengd

Eind vorige maand kwam er een opmerkelijk bericht naar buiten van Jumbo-Visma. Sven Kramer, tegenwoordig commercieel directeur bij de schaatsploeg, trad naar buiten met breaking news.
Het contract van de schaatsbae werd niet verlengd. Volgens Kramer proefde hij bij Jutta niet het commitment dat nodig was voor een verdere succesvolle samenwerking. ''Niemand is groter dan de ploeg'', gooide hij daar nog achteraan. Jutta reageerde een dag later via Instagram. Ze heeft ''iets anders'' nodig in haar loopbaan en noemde de reactie van Jumbo-Visma 'erg jammer' en 'respectloos'.

Invloed Jake Paul

Jutta is dus binnenkort een topschaatser zonder werkgever. Maar wat is er nu echt gebeurd dat Jumbo over 'commitment' begint? Dat is niet zomaar een verwijt.
Schaatsfans vermoeden dat het te maken heeft met Jake Paul. De Amerikaan heeft grote invloed op Jutta en dat is ook duidelijk te merken. Het lijkt erop alsof Jutta haar eigen loopbaan minder belangrijk vindt dan haar relatie.
Niet best natuurlijk, maar ze lijkt compleet verblind door alle pracht en praal van het luxe leventje van Jake. Inmiddels is ook duidelijk waarom Jumbo niet meer met haar wil samenwerken. En inderdaad, daar heeft de Amerikaan een significante rol in.

'Vliegeisen'

Sportmarketeer Bob van Oosterhout heeft begrepen dat Jutta in de onderhandelingen met Jumbo flinke eisen had over haar tripjes naar de Verenigde Staten.
Ze zou een uitzonderingspositie hebben gewild, waarbij ze heel vaak naar Amerika mocht vliegen om bij haar vriend te kunnen zijn. ''Wanneer dat schuurt met het sportieve programma, dan ontstaat er frictie'', aldus Van Oosterhout.
Toch best erg. Binnen een jaar je succesvolle loopbaan vergooien voor een langeafstandsrelatie. Wellicht dat Jutta zichzelf binnenkort zwanger laat maken. Dan is het helemaal afgelopen.

NET BINNEN

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...

gover meit en joost klein

EBU geeft eindelijk opheldering over diskwalificatie Joost Klein, AVROTROS laaiend

mei 19, 11:10

De EBU (European Broadcasting Union) heeft weer iets meer losgelaten over het diskwalificeren van Joost Klein bij Eurovisie. En dat maakt de tongen los. De AVROTROS is laaiend en is voornemens om bezw...

olcay gulsen

Olcay Gulsen eindelijk eerlijk, maakt de echte reden van de breuk met Ruud bekend

mei 18, 20:50

Olcay Gulsen is inmiddels alweer een tijdje vrijgezel, sinds ze vorig jaar uit elkaar ging met radio-dj Ruud de Wild. Ze was bijna vier jaar met hem samen, maar heeft de reden van de breuk nooit onthu...

rob de nijs

Jet deelt ontroerend bericht over Rob de Nijs

mei 18, 20:34

Jet de Nijs heeft op Instagram voor huilende volgers gezorgd. De vrouw van Rob de Nijs heeft een foto van zichzelf met haar man gedeeld en heeft daar een erg ontroerende tekst bij geschreven. Mensen v...