Meteorologen moeten drie keer kijken: op deze dag gaat het hitterecord eraan

BNers
door Roland
woensdag, 03 april 2024 om 13:33
weerbericht
Het weer is momenteel niet om over naar huis te schrijven. Vandaag en ook de aankomende dagen wordt het nat en bewolkt. Toch is er ook positief nieuws te melden, want in het weekend slaat het helemaal om. En dat is zacht uitgedrukt. Het hitterecord gaat sneuvelen.

Weer vandaag

Maar eerst vandaag. Bewolking en regen hebben de overhand. In de middag klaart het eventjes op, maar dat is slechts van korte duur. In het zuiden van Nederland wordt er vanmiddag zelfs onweer voorspeld. Niet zo lekker natuurlijk.
De temperaturen zijn vandaag ook al niet best, met zo'n 11 graden landinwaarts en 13 tot 14 graden in Limburg. Als we naar morgen kijken, wordt het nog droeviger. Volgens Weeronline gaat het opnieuw regenen, waarbij er zelfs kans is op onweer en hagel. Er zijn gelukkig wel een paar droge momenten met zon, maar door de wind is dat snel voorbij.

Weer vrijdag

En vrijdag? Regen, regen, regen. Op die spaarzame momenten dat de zon schijnt, kan je genieten van 15 tot 19 graden. In het zuidoosten in 20 graden zelfs mogelijk. En dat is slechts een voorbode van wat ons op zaterdag te wachten staat.

Hitterecord

Snel op naar zaterdag, want belooft een schitterende dag te worden. Wat heet: meteoroloog Dennis Wilt heeft geweldig nieuws. De kans is aannemelijk dat het warmterecord aan gruzelementen gaat. Landelijk kan het 25! graden worden.
Heerlijk strandweer dus, al is zwemmen in de zee nog te koud. Kleertjes uit, ballenknijper of bikini aan en gaan met die banaan!

NET BINNEN

zandvoort

Op deze datum is de Grand Prix in Zandvoort 2025

apr 12, 21:49
nikkie plessen

Nikkie Plessen finaal afgemaakt door eigen volgers: ''Te ordinair''

apr 12, 20:44
frans bauer

Komt er een tweede seizoen van De Bauers? Frans geeft duidelijkheid

apr 12, 20:04
joostklein

Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

apr 12, 15:19