Totale escalatie: André Hazes en Monique de cel in?

BNers
doorRolandwoensdag, 31 mei 2023 at 10:16
Totale escalatie: André Hazes en Monique de cel in?
André Hazes en Monique Westenberg gingen vorig jaar op vakantie naar de Verenigde Staten. Ze namen hun zoontje Dré mee, maar dat kan hen nu peperduur komen te staan. Volgens Yvonne Coldeweijer staat de twee een rechtszaak te wachten: ''Het is geëscaleerd.''

Geen toestemming

Het probleem in deze is dat mevrouw Westenberg voor massale ophef heeft gezorgd op de basisschool waar de kleine Dreetje af en toe langskomt. Ze vroeg vrijstelling voor haar kind, inzake een vakantie naar Amerika. Andere ouders waren hier vanzelfsprekend niet zo blij mee.
Die wilden hun kinderen namelijk ook graag meenemen op vakantie, buiten de daarvoor aangewezen periodes om. Yvonne Coldeweijer meldt nu dat het de school het verzoek afwees, maar dat André Hazes en Monique dus alsnog op vakantie zijn gegaan met hun kind. De school heeft dit doorgegeven aan de leerplichtambtenaar. ''Het is nu volledig geëscaleerd.

Rechtbank

Nog sterker: André Hazes en Monique Westenberg moeten volgens Yvonne de gang naar de rechter maken. Ze moeten gaan uitleggen waarom ze deze keuze hebben en gemaakt en waarom zij denken boven de wet te staan. Dit wordt niet lichtzinnig opgenomen en als het tegenzit, kan dit grote gevolgen hebben voor papa en mama.
Bij schoolverzuim mag de rechter een geldboete uitdelen tot maximaal 3.700 euro. Vanaf een leefijd van 12 jaar, kan een leerplichtambtenaar leerlingen persoonlijk aanklagen en voor de rechter brengen. Voor de kleine Dreetje geldt dat niet, die is pas zes. Maar zijn ouders kunnen dus wel de Sjaak zijn. Een gevangenisstraf van een maand kan zelfs opgelegd worden...
Totale escalatie: André Hazes en Monique de cel in?
0 Reacties