Verwoestende brand in park Prinsenmeer: ''Mogelijk aangestoken''

BNers
door Roland
zaterdag, 30 maart 2024 om 17:07
brandje
Dramatisch nieuws voor Peter Gillis. De vakantieparkenbaas werd gisternacht opgeschrikt door een zeer heftige brand op park Prinsenmeer. De politie sluit niet uit dat het vuur is aangestoken en is meteen met een groot onderzoek begonnen.

Enorme schade

Dat meldt het Brabants Dagblad. Nadat er een melding binnenkwam, rukte de brandweer met groot materieel uit. Eenmaal ter plekke woedde er een enorme brand.
De schade is enorm. Naast een volledig uitgebrand chalet, zijn ook twee andere huisjes op het beroemde park zwaar beschadigd. Tenslotte gingen ook twee voertuigen, een busje en een auto, compleet in vlammen op. In de berichtgeving wordt niet duidelijk van wie deze waren.

Meteen naar Ommel gereden

Peter was niet aanwezig toen de brand uitbrak op het park dat door de gemeente is gesloten. Hij werd op de hoogte gebracht door de brandweer. Tegen Omroep Brabant vertelt hij wat hij toen deed.
“Ik was vijftig kilometer verderop en ben meteen naar Ommel gereden.” Peter is enorm ontdaan, maar is blij met het werk dat de brandweer heeft verricht. “Ze hebben hard gewerkt om verdere schade te voorkomen.”

Brandveiligheid

Enkele maanden geleden bleek dat de brandveiligheid in Prinsenmeer niet op orde was. Gillis moest er van de gemeente voor zorgen dat dit in november verbeterd was. Als hem dat niet lukte hing hem een dwangsom van 25.000 euro boven het hoofd.
Die is nooit opgelegd, aangezien de gemeente in december is overgegaan tot sluiting van Prinsenmeer. Peter onderhandelt momenteel met een partij die al zijn 11 parken wil overnemen. Het is niet bekend of het gaat om een totale overname (inclusief grond), of alleen verhuur.

NET BINNEN

zandvoort

Op deze datum is de Grand Prix in Zandvoort 2025

apr 12, 21:49
nikkie plessen

Nikkie Plessen finaal afgemaakt door eigen volgers: ''Te ordinair''

apr 12, 20:44
frans bauer

Komt er een tweede seizoen van De Bauers? Frans geeft duidelijkheid

apr 12, 20:04
joostklein

Brief uitgelekt: ''Joost Klein mag niet naar Eurovisie''

apr 12, 15:19