Verwoestende brand in park Prinsenmeer: ''Mogelijk aangestoken''

BNers
door Roland
zaterdag, 30 maart 2024 om 17:07
brandje
Dramatisch nieuws voor Peter Gillis. De vakantieparkenbaas werd gisternacht opgeschrikt door een zeer heftige brand op park Prinsenmeer. De politie sluit niet uit dat het vuur is aangestoken en is meteen met een groot onderzoek begonnen.

Enorme schade

Dat meldt het Brabants Dagblad. Nadat er een melding binnenkwam, rukte de brandweer met groot materieel uit. Eenmaal ter plekke woedde er een enorme brand.
De schade is enorm. Naast een volledig uitgebrand chalet, zijn ook twee andere huisjes op het beroemde park zwaar beschadigd. Tenslotte gingen ook twee voertuigen, een busje en een auto, compleet in vlammen op. In de berichtgeving wordt niet duidelijk van wie deze waren.

Meteen naar Ommel gereden

Peter was niet aanwezig toen de brand uitbrak op het park dat door de gemeente is gesloten. Hij werd op de hoogte gebracht door de brandweer. Tegen Omroep Brabant vertelt hij wat hij toen deed.
“Ik was vijftig kilometer verderop en ben meteen naar Ommel gereden.” Peter is enorm ontdaan, maar is blij met het werk dat de brandweer heeft verricht. “Ze hebben hard gewerkt om verdere schade te voorkomen.”

Brandveiligheid

Enkele maanden geleden bleek dat de brandveiligheid in Prinsenmeer niet op orde was. Gillis moest er van de gemeente voor zorgen dat dit in november verbeterd was. Als hem dat niet lukte hing hem een dwangsom van 25.000 euro boven het hoofd.
Die is nooit opgelegd, aangezien de gemeente in december is overgegaan tot sluiting van Prinsenmeer. Peter onderhandelt momenteel met een partij die al zijn 11 parken wil overnemen. Het is niet bekend of het gaat om een totale overname (inclusief grond), of alleen verhuur.

NET BINNEN

iris

'B&B-Iris liegt over scheiding, ex-schoonfamilie vertelt hoe het echt zit

jul 19, 21:38

Iris uit B&B Vol Liefde 2024 ligt onder vuur. Haar ex-schoonfamilie is niet blij met de uitspraken die ze doet omtrent de scheiding met haar ex-man Hans. Iris zou de waarheid niet vertellen en zou zel...

eloise

Eloise liegt alles bij elkaar: ''Dit gelooft niemand.''

jul 19, 20:51

Eloise van Oranje roeptoetert overal en nergens dat ze het bekend zijn verschrikkelijk vindt. Maar in de tussentijd doet ze alles voor aandacht. Nu komt ze met een ongeloofwaardig verhaal, dat ze in d...

maan

Doek valt voor Maan: ''Dit is het einde van haar carrière''

jul 19, 20:00

Maan de Steenwinkel is een paar jaar enorm succesvol geweest. Tot een jaar geleden kwam elk lied dat ze uitbracht in de hitparade. Maar nu ziet Maan alle alarmbellen afgaan. ''Haar carrière is echt vo...

mark

Peter komt met zorgwekkende update over Mark

jul 19, 19:23

De familie Gillis heeft een zorgwekkende update gegeven over de situatie van Mark, die sinds eind vorige maand op de intensive care ligt. In het bericht wordt onder meer aangegeven dat de laatste dage...