Dit land kreeg van NLse en Belgische stemmers de meeste punten bij Eurovisie

Entertainment
door Roland
zondag, 12 mei 2024 om 11:26
israel
Het Eurovisie Songfestival zit er weer op en dus is het tijd om terug te kijken. Het Nederlandse publiek had een grote favoriet en er werd massaal gestemd op Eden Golan en haar schitterende nummer Hurricane. De EBU (European Broadcasting Union) deelt de cijfers.

Diskwalificatie Joost Klein

Het was een Songfestival om nooit meer te vergeten. Dat had natuurlijk alles te maken met het diskwalificeren van Joost Klein.
De Europapa-Fries raakte verzijld in een incident met een Zweedse cameravrouw. Wat er precies gebeurd is, is nog steeds onduidelijk. Volgens de AVROTROS zou er een 'dreigende beweging' zijn gemaakt in de richting van de medewerker. De diskwalificatie werd uiteindelijk door AVROTROS 'disproportioneel' en 'te zwaar' genoemd.
De directeur-generaal van de EBU spreekt dat echter tegen. Hij verklaarde gisteravond dat de cameravrouw er een andere lezing op nahoud. Ongetwijfeld zullen we in de komende dagen te horen krijgen hoe de feiten exact liggen.

Eden Golan wint

Er was bij deze editie ook ophef over de deelname van Eden Golan. De Nederlandse bevolking stemde gisteren echter massaal op haar inzending Hurricane.
De EBU heeft zojuist de cijfers gedeeld en Goland kreeg tienduizenden stemmen uit Nederland. Dat was goed voor de 'douze points'. Kroatië kreeg 10 punten, Oekraïne 8 en Zwitserland 7.
De volledige puntenverdeling wordt gecompleteerd door Ierland (6), Frankrijk (5), Griekenland (4), Armenië (3), Italië (2) en Litouwen (1).
finale

Zo stemde België

Onze geliefde zuiderburen deden natuurlijk ook mee aan finale. Ook voor de Belgen was Eden Goland de grote favoriet.
In onderstaand overzicht kun je zien hoe het Belgische publiek heeft gestemd. Opmerkelijk is dat de 'vakjury' totaal anders heeft gestemd. En dat vinden we bijzonder.
final1
Heb jij gestemd? Laat in de reacties weten wie jouw grote favoriet was. En deel dit bericht natuurlijk zodat we nog meer mensen kunnen bereiken. Dank!

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...