Joost Klein vertrekt: dit is wat we nu allemaal weten

Entertainment
door Roland
vrijdag, 10 mei 2024 om 20:41
joost klein
Joost Klein mocht vanavond niet optreden in de juryshow. De Europapa-Fries is daarop teruggegaan naar zijn hotel, verslagen door alles wat er is gebeurd. De Zweede krant Aftonbladet trof Joost aan en wilde de artiest enkele vragen stellen. Dat lukte niet.

Naar hotel

Op beelden die Aftonbladet online heeft gezet, is te zien hoe Joost verdwaasd door de lobby wandelt en naar de lift loopt. Daar stapt hij uiteindelijk ook in. Wel zwaait hij nog even.
In plaats van in zijn hotelkamer te zitten, had hij vanavond moeten repeteren voor de finale morgen. Die kans wordt hem ontnomen, omdat er een onderzoek tegen hem loopt. Gisteren zou er iets gebeurd zijn waarbij het uit de hand zou zijn gelopen, met fysiek geweld tot gevolg. De EBU is op het moment van schrijven nog steeds bezig met het onderzoek.

Publiek in shock

Het aanwezige publiek heeft onthutst gereageerd toen er medegedeeld werd dat Joost vanavond helaas niet zou optreden. Er werd met boegeroep gereageerd in de zaal. Maar hij werd ook luid toegejuichd door een erg groot gedeelte van het publiek.

Tweet not found

The embedded tweet could not be found…

Op internet gaat het gerucht rond dat Joost is gediswalificeerd. Volgens het account Eurovoix, dat meer dan 21.000 volgers heeft, moet de EBU dat alleen nog naar buiten brengen. Het is overigens nooit eerder gebeurd dat een kandidaat tijdens Eurovisie is weggestuurd.
De EBU heeft nog niets bevestigd, dus daarmee blijft het bij een gerucht.

Vakjury

Omdat Joost vanavond niet mocht optreden, zou hij de punten van de vakjury mislopen. Deze punten bepalen de uiteindelijke uitslag voor 50 procent.
De vakjury moet het nu doen met de beelden van Joost van gisteravond, toen hij in de tweede halve finale de finale bereikte.
Anyway: of Joost morgen mag meedoen is niet duidelijk. Het zou een enorme schok zijn als dat niet het geval is

Poll

NET BINNEN

corry konings

Het gaat niet goed met Corry Conings: ''Ik ben heel bang''

mei 19, 20:14

Het gaat niet goed met Corry Conings. De zangeres denkt voortdurend aan het feit ze het loodje wel eens zou kunnen gaan leggen op korte termijn. In Story vertelt Corry uitgebreid over haar doodsangste...

contant

Dit park accepteert nu ook geen contant geld meer

mei 19, 18:04

Contant geld lijkt steeds meer te verdwijnen uit onze samenleving. Dat is zorgwekkend, aangezien het nog wel eens voorkomt dat er bank- en/of pinstoringen zijn. Ook attractieparken doen vrolijk mee aa...

samantha de jong

Vreselijk nieuws over Samantha de Jong: ''Dit wordt haar fataal''

mei 19, 16:51

Het is weer he-le-maal mis met Samantha de Jong. 'Barbie', zoals ze in het programma Oh Oh Cherso werd genoemd, is opnieuw opgenomen in een afkickkliniek. Ze zou een terugval hebben gehad en is daarom...

joost klein

Expert berekent: Op deze plek zou Joost geëindigd zijn in de finale

mei 19, 12:27

Het afgelopen Songfestival was by far een van de meest beruchte, zoniet de meest besproken editie die er ooit geweest is. Dat had voornamelijk te maken met het elimineren van Joost Klein. Veel mensen...