Steenrijk, Straatarm? 'Rijke' deelnemer blijkt gewoon thuis te wonen bij pappie en mammie

Entertainment
door Roland
zaterdag, 25 mei 2024 om 20:16
steenrijk straatarm
Er is flinke ophef ontstaan over het programma Steenrijk, Straatarm. Een 'rijke' deelnemer blijkt de woning waarover hij flink opschept, gewoon te hebben gehuurd. Ook blijkt deze knaap meer volgens op Instagram te hebben, dan geld op de bank.

Steenrijk, Straatarm

In het programma Steenrijk, Straatarm mogen arme mensen een week lang ervaren hoe het is om niet op geld te hoeven letten.
Zo'n arm gezin moet normaal gesproken ieder duppie omdraaien, en krijgt dan ineens een budget waarmee ze de mooiste dingen kunnen doen. Heel leuk, maar na een week zitten ze weer in de realiteit die armoede heet. Eigenlijk best sneu, maar wel goed voor de kijkcijfers.

Influencers

Showbizz-kenner Charlotte Wijnen merkt op dat er tegenwoordig steeds meer influencers meedoen als 'rijk' gezin.
De productie lijkt geen echte rijke mensen meer te kunnen vinden en heeft zich daarom maar op influencers gericht. Fabrizio uit Temptation Island deed bijvoorbeeld al mee, en vorige week deed Alia (Ex On The Beach) zelfs voor de tweede (!) keer mee.
Wat het allemaal nog erger maakt, is dat influencers zelf via social media bekenmaken dat ze gevraagd worden voor Steenrijk, Straatarm.
Een van hen is Ipek Steenbeek. Zij is door de productie gevraagd om 'een rijk gezin te spelen'. Hij moest doen alsof. Op Tiktok zegt ze daarover: ''Ik ben niet arm, maar soms wel. Ik ben niet rijk, maar soms ook wel.'' Veel duidelijker kun je het niet maken.
Ipek woont ook helemaal niet in een groot huis. Maar de productie zou hebben aangegeven dat ze een woning kon huren, waar een arm gezin dan een week in zou mogen verblijven. Steenbeek vond het maar vreemd en is daar ook eerlijk over.
''Maar dan doe je dus alsof je rijk bent, want dan ga je gewoon in een van iemand anders. Heel raar'', aldus Ipek in haar video.

Nick woont nog thuis

Maar het kijkersbedrog gaat nog verder. Ex On The Beach-ster Nick vertelde vol trots dat hij samen met zijn vriendinnetje in luxe leeft in het Griekse Peloponnesos.
Hij deed ontzettend stoer over het zwembad in de tuin. Wat blijkt? De woning is van zijn schoonhouders. Nick woont gewoon bij pappie en mammie thuis en moet daar gewoon de vuilnisbak buitenzetten. Ook blijkt hij niet rijk te zijn.
Het allermooiste: Nick mocht arme mensen advies geven over hoe ze 'steenrijk' kunnen worden. Wat een grap.

NET BINNEN

fans

Het doek is gevallen: Vitesse verdwijnt na 132 jaar

jun 20, 21:28

Verwoestend nieuws voor supporters van de Arnhemse voetbalclub VItesse. Volgens Voetbal International zal de KNVB aanstaande maandag de proflicentie intrekken. Dit heeft catastrofale gevolgen, want na...

hollywood

Wereldberoemde Hollywood-acteur plots overleden

jun 20, 20:22

De internationale filmwereld verkeert in diepe rouw. Zojuist is bekend geworden dat de wereldberoemde Canadese acteur Donald Sutherland is overleden. Dat meldt zijn zoon. Sutherland is een legende bin...

maxime

Babynieuws in huize Meiland? ''Maxime is zwanger''

jun 20, 18:48

Maxime Meiland heeft nooit geheimzinnig gedaan over haar wens om een derde kind te krijgen. Volgers op Instagram weten het zeker: ''ze is in verwachting!''Momenteel is de familie Meiland per camper aa...

sieneke

Sieneke krijgt genadeklap: 'dakloos en tonnen in de schuld'

jun 20, 14:40

Sieneke zit vuistdiep in de ellende en lijkt de genadeklap te hebben gekregen. De Sha-La-Lie-zangeres zit niet alleen in een vechtscheiding met haar ex-man, maar heeft nu ook de Belastingdienst achter...