Johan Derksen zegt te stoppen bij Vandaag Inside
BNers

Johan Derksen wil stoppen bij Vandaag Inside na kaars-ophef: ”Ik kap ermee”

Johan Derksen is klaar met de ophef die rond zijn persoon ontstaan is en heeft gister live in de uitzending van het SBS6-programma Vandaag Inside gezegd per direct te zullen stoppen. Derksen vindt dat de cancel- en woke cultuur groot en tegen hem is.

Het trio (Wilfred Genee, René van der Gijp en Derksen) moest van Talpa gisteren excuses aanbieden. Dat is niet gebeurd. Wel geeft de hoofdpersoon toe ”de veroorzaker van de ellende te zijn”, door ”een oprechte biecht over een serieus onderwerp als smeuïge anekdote te verkondigen.”

Op tv is dit dodelijk

Hij vervolgt: ”Vijftig jaar geleden heb ik een incident meegemaakt, niet voorbereid gooi je dat op tafel, de feiten klopten niet helemaal. Die kaars was zo groot en tussen die benen gezet. Ik ben te voorbarig geweest en dan breekt de pleuris uit. Het is een uitglijder van mij en op tv is dat dodelijk. Vandaag heb ik de rekening gepresenteerd gekregen, ik ben overal ontslagen als een soort misdadiger.” En dat is nog niet alles.

In zijn woonplaats Grollo was een groot spandoek opgehangen, waarop het woord ‘verkrachter’ was geschreven. Ook heeft Derksen veel doodsbedreigingen ontvangen.

Stoppen

Johan wil de handdoek in de ring gooien en het programma verlaten. Hij wijst Wilfred en René erop dat ze volgens hem nog best de komende tien jaar samen verder kunnen met Vandaag Inside. Wilfred wil hier echter niets van weten en zegt: ”Samen uit of samen thuis. Als jij ermee stopt, dan stoppen we allemaal.”

Vanavond staat er weer een uitzending op het programma. Wij zijn benieuwd of Johan echt stopt, of dat hij alsnog zal aanschuiven.