Betaalrekeningen worden flink duurder: dit ga je per 1 juli betalen

Nieuws
door Roland
vrijdag, 31 mei 2024 om 11:19
pinnen
Slecht nieuws voor mensen met een betaalrekening. Iedereen dus. Per 1 juli aanstaande verhogen enkele banken de tarieven. En volgens de berekeningen van De Consumentenbond is de prijsverhoging zeer fors. In dit artikel lees je om welke banken het gaat.

Bankrekening

Bijna iedereen in Nederland heeft een bankrekening. Je zal ook wel moeten, aangezien veel betalingen digitaal moeten worden verricht.
De tijden dat je met een stapeltje cash geld je huur kon betalen zijn verleden tijd. Zoals je wellicht weet hebben banken een positie waarbij ze zelf kunnen bepalen hoeveel jij moet betalen voor een bankrekening. Niemand verplicht jou namelijk een bankrekening te hebben.
Maar goed, dan is het natuurlijk wel fijn als je zo min mogelijk hoeft neer te tellen voor je rekening. Helaas zijn de kosten de afgelopen jaren flink gestegen.

Rabobank

En er is meer slecht nieuws, want er zijn vier banken die verschillende tarieven per 1 juli aanstaande verhogen. Het gaat specifiek om vier banken. Dat zijn Rabobank, ASN Bank, RegioBank en SNS.
De Rabobank schroeft de kosten van alle betaalpakketten omhoog. Het BasisPakket wordt 11 procent duurder.
Als je een tweede betaalpas wil binnen ditzelfde pakket, ga je daar in plaats van 9 euro nu 12 euro voor betalen. Ook gaat Rabobank meer rekenen voor het opnemen van contant geld bij andere automaten dan Geldmaat. Je gaat daar 0,79 euro per transactie voor betalen.

ASN, Regiobank en SNS

ASN, RegioBank en SNS maken het nog bonter. Volgens berekeningen van De Consumentenbond verhoogt het drietal banken de prijzen met 17! procent.

NET BINNEN

freriks

De Slimste Mens-kijkers klaar met één deelnemer

jul 23, 21:49

Toekomstig De slimste mens-presentator Herman van der Zandt is dit seizoen kandidaat van deze populaire televisiequiz. Herman was vanavond ook weer te zien, net als Fay Lovsky. De zangeres is echter n...

martien

'Martien heeft een nieuwe vriend en dat is een hele bekende'

jul 23, 19:23

De roddelbladen en gerenommeerde nieuwswebsites koppen allemaal dat Martien Meiland openheid van zaken geeft over een 'geheime relatie'. Andere websites schrijven dat de realityster nu eindelijk een v...

hermanberghuis

Wie kent Herman uit Idols nog? Zo ziet hij er nu uit

jul 23, 19:16

Bijna iedereen kent Herman Berghuis uit Idols wel. Hij werd beroemd in Nederland door zijn deelname aan Idols in 2003, maar is inmiddels uit de spotlights verdwenen. Wij hebben voor je uitgezocht hoe...

carlo

Vader Carlo Boszhard met spoed opgenomen

jul 23, 19:03

Carlo Boszhard, die het afgelopen seizoen van Married At First Sight presenteerde, heeft schokkend nieuws gedeeld. In zijn column voor Televizier schrijft hij dat zijn vader in het ziekenhuis ligt en...