Betaalrekeningen worden flink duurder: dit ga je per 1 juli betalen

Nieuws
door Roland
vrijdag, 31 mei 2024 om 11:19
pinnen
Slecht nieuws voor mensen met een betaalrekening. Iedereen dus. Per 1 juli aanstaande verhogen enkele banken de tarieven. En volgens de berekeningen van De Consumentenbond is de prijsverhoging zeer fors. In dit artikel lees je om welke banken het gaat.

Bankrekening

Bijna iedereen in Nederland heeft een bankrekening. Je zal ook wel moeten, aangezien veel betalingen digitaal moeten worden verricht.
De tijden dat je met een stapeltje cash geld je huur kon betalen zijn verleden tijd. Zoals je wellicht weet hebben banken een positie waarbij ze zelf kunnen bepalen hoeveel jij moet betalen voor een bankrekening. Niemand verplicht jou namelijk een bankrekening te hebben.
Maar goed, dan is het natuurlijk wel fijn als je zo min mogelijk hoeft neer te tellen voor je rekening. Helaas zijn de kosten de afgelopen jaren flink gestegen.

Rabobank

En er is meer slecht nieuws, want er zijn vier banken die verschillende tarieven per 1 juli aanstaande verhogen. Het gaat specifiek om vier banken. Dat zijn Rabobank, ASN Bank, RegioBank en SNS.
De Rabobank schroeft de kosten van alle betaalpakketten omhoog. Het BasisPakket wordt 11 procent duurder.
Als je een tweede betaalpas wil binnen ditzelfde pakket, ga je daar in plaats van 9 euro nu 12 euro voor betalen. Ook gaat Rabobank meer rekenen voor het opnemen van contant geld bij andere automaten dan Geldmaat. Je gaat daar 0,79 euro per transactie voor betalen.

ASN, Regiobank en SNS

ASN, RegioBank en SNS maken het nog bonter. Volgens berekeningen van De Consumentenbond verhoogt het drietal banken de prijzen met 17! procent.

NET BINNEN

fans

Het doek is gevallen: Vitesse verdwijnt na 132 jaar

jun 20, 21:28

Verwoestend nieuws voor supporters van de Arnhemse voetbalclub VItesse. Volgens Voetbal International zal de KNVB aanstaande maandag de proflicentie intrekken. Dit heeft catastrofale gevolgen, want na...

hollywood

Wereldberoemde Hollywood-acteur plots overleden

jun 20, 20:22

De internationale filmwereld verkeert in diepe rouw. Zojuist is bekend geworden dat de wereldberoemde Canadese acteur Donald Sutherland is overleden. Dat meldt zijn zoon. Sutherland is een legende bin...

maxime

Babynieuws in huize Meiland? ''Maxime is zwanger''

jun 20, 18:48

Maxime Meiland heeft nooit geheimzinnig gedaan over haar wens om een derde kind te krijgen. Volgers op Instagram weten het zeker: ''ze is in verwachting!''Momenteel is de familie Meiland per camper aa...

sieneke

Sieneke krijgt genadeklap: 'dakloos en tonnen in de schuld'

jun 20, 14:40

Sieneke zit vuistdiep in de ellende en lijkt de genadeklap te hebben gekregen. De Sha-La-Lie-zangeres zit niet alleen in een vechtscheiding met haar ex-man, maar heeft nu ook de Belastingdienst achter...